Politika

Egy tősgyökeres náci is megirigyelhette volna Orbán reggeli fejtegetését a fertőző migránsokról

Pestibulvar.hu

Orbán Viktor reggel a közrádiónak adott interjújában újra kísérletet tett arra, hogy összekapcsolja a koronavírus-járványt a migrációval. Ezt azután tette, hogy a propaganda a járvány kezdetén egyszer már bepróbálkozott ezzel, tegnap pedig újra felmelegítette a témát, amikor Müller Cecília országos tiszti főorvost is kirendelte a röszkei határátkelőhöz, hogy az illegális migráció járványra gyakorolt veszélyeiről értekezzen.






 

Orbán azzal vezette fel a témát, hogy a múltkori interjújához hasonlóan most is elsütötte a “libernyák” kifejezést (bővebben ITT írtunk arról, miért jelent szintlépést Orbán libernyákozása). Ezúttal a migrációval kapcsolta össze a szót, mondván, a koronavírus-fertőzés szempontjából

“NEM TART MINDEN MIGRÁNST BIOLÓGIAI BOMBÁNAK, A BAJ CSAK AZ, HOGY NEM TUDNI, KIK KÖZÜLÜK A FERTŐZŐK, EZÉRT POTENCIÁLIS FERTŐZŐNEK KELL TEKINTENI MINDENKIT.”

 

Ehhez tette hozzá, hogy “a libernyákok szemszögéből ez túlzó, de a magyarok szempontjából nem”. Orbán azt mondta: az illegális bevándorlást továbbra is meg kell akadályozni.

Úgy tűnik, Orbán szemlátomást tényleg elhatározta magát, hogy ezentúl a szélsőjobboldal toposzait fogja használni a nyilvános megszólalásaiban, a múltkori libernyákozása után (amelyben a “tornából felmentett buzeráns” toposzát vegyítette az antiszemita “nemzetellenes liberális” toposzával) most már a rendkívül dehumanizáló “fertőző migráns” képét is beemelte a közgondolkodásba a “biológiai bomba” kifejezés emlegetésével.

 

De tovább is ment: azáltal, hogy olyan képet festett a migránsokról, mintha másokhoz képest potenciálisan nagyobb veszélyt jelentenének a magyarokra nézve (már önmagában azzal, hogy őket emelte ki, rájuk hegyezte ki a fertőzésveszélyt),

ETNIKAIVÁ PRÓBÁLT ÁTSZÍNEZNI EGY ALAPVETŐEN JÁRVÁNYÜGYI HELYZETET.

 

Egy globális járványhelyzetben mindenki potenciálisan fertőző lehet, Orbán mégis külön a migránsokat emelte ki a fertőzésveszély kapcsán. A police.hu adatai szerint heti szinten alig 100-200 illegális határátlépést regisztrálnak. Ezeket a kerítésnek köszönhetően mind megakadályozzák, és idejében kiszűrik. Magyarország esetében a kerítésnek és a kiemelt határvédelemnek köszönhetően nincs szó tömeges határsértésekről. Akkor miért csinál úgy Orbán, mintha egy illegális migráns nagyobb veszélyt jelentene a hazai járványügyi helyzetre, mint bárki más?






 

Nem látjuk be, hogy miért jelentene potenciálisan nagyobb veszélyt egy migráns, mint bárki, aki mondjuk a zöldnek minősített Horvátországból autózik Magyarország területére. Horvátországban hetek óta ingadozik az esetszám, folyamatosak a gócpontok az ország több pontján. Mi garantálja, hogy az ott nyaraló magyarok nem hozzák haza a vírust? Miért jelentenének kisebb veszélyt ők, akik ellenőrzés nélkül térnek vissza, mint az a kevés illegális határsértő, akiket mind lekapcsolnak?

 

Tegnap írtunk arról, hogy a Human Rights Watch súlyos hiányosságokat tárt fel a magyar egészségügyi ellátórendszerben. A jogvédő szervezet szerint sürgős reformokra lenne szükség, hogy a magyarok teljes biztonsággal vészelhessék át a második hullámot. Miért nem ezzel foglalkozik Orbán?

MIÉRT A LÉNYEGÉBEN NEMLÉTEZŐ ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓT ÁLLÍTJA BE KOMOLY VESZÉLYNEK, ÉS MIÉRT NEM A VALÓS VESZÉLYEKKEL FOGLALKOZIK?

 

Orbán ahelyett, hogy a saját lábán álló lányairól beszél (az újonnan született fiú unokája kapcsán hozta fel, hogy ő nem tesz különbséget fiú és lánygyerek között, és hogy ő a lányait is arra tanította, hogy megálljanak a saját lábukon), vagy a migránsokat próbálja beállítani a hazai fertőzésveszély legfőbb forrásának, magyarázatot adhatna pl. az ellátórendszer hiányosságaira, ami tényleges veszélyt jelenthet, ha kitör a második hullám. A változatosság kedvéért beszélhetne egyszer a valóságról is, ahogy az miniszterelnökként egyébként a kötelessége lenne, ahelyett, hogy még az egészségügyi válsághelyzetet is etnikai feszültségkeltésre használja.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top