Politika

Lesznek további szigorítások, a kérdés csak az, mikor

Forrás: hazipatika.com

Iskolakezdésig már nem várhatók további szigorítások a koronavírus elleni intézkedésekben, csak akkor, ha jelentős gócok alakulnak ki – mondta az ATV Startban Szlávik János.

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint van jó, bevethető vakcina is azok között, amiket most a világban tesztelnek. Szlávik arról is beszélt: borzasztóan érezte magát a szappanopera stúdiójában.

 

Az infektológus elmondta, hogy bár elsőre riasztónak tűnik az emelkedés, de ez messze nem aggasztó. Az ATV Start műsorában a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa arról is beszélt, hogy az aktív fertőzöttek és a halottak számát is figyelembe kell venni, így nézve messze nem aggasztóak az adatok.

 

Csehországban 2-300 között van a napi fertőzöttek száma, és az ország még mindig a zöld országok közé tartozik- emlékeztet az infektológus.


 

Szlávik szerint a jelenlegi intézkedések elegendőek, a változást majd az ősz fogja hozni az iskola elindulásával. Addig szerinte nem kerül sor több szigorítása, de amint több góc alakult ki, jelentősebb intézkedésekre kerülhet sor. Ehhez nem a számmisztikát, hanem a járvány dinamikáját kell figyelembe venni, a járványügyi szakemberek majd eldöntik- mondja az infektológus.

 

Szlávik János Donald Trump bejelentése kapcsán- miszerint az elnökválasztásra meg lesz a vakcina- elmondta, hogy 4-5 oltóanyag már van, amit embereken tesztelnek, és ezekről kiderült, hogy biztonságosak. Ezen felül el tudja képzelni azt, hogy a választások előtt nagyon sok emberen fogják kipróbálni, de a teszteket nem lehet felgyorsítani, ezekhez idő kell.

 

Azt nem tudják, hogy melyik lesz a legjobb, de köztük van már a leghatékonyabb vakcina. Szlávik János elmondta, hogy amikor meglesz a vakcina, akkor ő be fogja oltatni magát. Nem lesz kötelező, de egészségügyi dolgozóknak, felelős embereknek szerinte hasonlóan kell eljárni azért, hogy ő maga ne jelentsen veszélyt az emberekre.

 

Magyar orvosként azt fogja beoltatni magát, amit a magyar hatóságok engedélyeznek- hangsúlyozta, hogy meg kell várni, hogy a hosszú távú mellékhatásai is ismertek legyenek a vakcinának.

 

Szlávik János annak kapcsán, hogy a magyar kormány 5 millió vakcinát kötött le, megjegyezte, hogy az Európai Unió egységben gondolkozik, 300 milliót lekötöttek ők is, lehet ennek a része a magyar is.

 


Szlávik elmondta, hogy nagyon sok kár érte a társadalmakat a koronavírus alatt, sok ember pszichés problémákkal küzd, nagyon nagy tanulság a járvány az emberiségnek ilyen szempontból is.

 

Az infektológus főorvos szerint bár Franciaországban vannak városok, ahol szabadtéren is maszkot kell hordani, de alapvetően a maszkot zárt térben kell használni.

 

Borzasztóan éreztem magam a stúdióban, nem volt könnyű szappanopera színészt alakítani – mondta Szlávik János a szerepével kapcsolatban, amit a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Jóban Rosszban című teleregényben alakított. Szerepet tanulni és eljátszani, mint valami normális szituációt rendkívül nehéz, minden tiszteletem a színészeknek. A jövőben maradok inkább az orvoslásnál – tette hozzá Szlávik. (atv.hu)

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top