Egyéb

Eljött a pont amitől Orbán rettegett – elkezdett szertefoszlani minden álma

Pestibulvar.hu

Orbán túllőtt a célon, olyan mértékben terjesztette ki hatalmát, és olyan látványosan adta haveri körbe az ország vagyonát, hogy -igaz lassú lépésekkel-  megteremtette azt az egységes választói réteget, aki el fogja zavarni. Mindezt bizonyítja az IDEA Intézet reprezentatív kutatása, mely szerint július végén

AZ ELLENZÉKI SZAVAZÓK 72 SZÁZALÉKA KÖZÖS ELLENZÉKI LISTÁT ÉS A KÖZÖS ELLENZÉKI JELÖLTEKET AKAR






a 2022-es parlamenti választásra. A teljeskörű összefogás támogatottsága az MSZP és a DK táborában a legmagasabb, ami érthető, hiszen ez a két párt az, amely a kezdetektől fogva kiállt a közös indulás mellett.

 

Ennél alacsonyabb a Momentum szavazók elkötelezettsége, de még így is  kétharmaduk támogatja a közös listán való indulást. Valószínűsíthető, hogy ez az arány emelkedni fog a jövőben, mert úgytűnik, a Momentum vezetése az eddigi kétértelmű mondatok helyett egyértelműen kiáll a közös indulás mellett.

Forrás: Idea Intézet

 

A Jobbik szavazóközönsége is szükségesnek tartja az összefogást a Fidesz legyőzése érdekében, de ez a tábor még messze nem annyira elkötelezett, mint az előzőek, köszönhetően annak, hogy a kérdésben Jakab Péter pártelnök még mindig csak össze-vissza hablatyol.

 






A felmérésből kimaradtak azoknak a pártoknak a külön mérése, melyek támogatottsága nem éri el a teljes népességben az 5 százalékot.

ORBÁN GYAKORLATILAG AZ ELMÚLT NYOLC ÉVBEN MEGTEREMTETTE AZT AZ ELLENZÉKET,

melyet éppen el akart kerülni. Bár pártok szintjén még mindig nagy a tagoltság, de az Orbánt elutasító össz-ellenzéki szavazó már megszületett. Most az ellenzéki pártok vezetőinél pattog a labda, hogy megértsék, sem ideológiai, sem gazdasági, sem szociális téren nincs köztük olyan számottevő különbség, ami ne engedné meg egy egységes néppárttá alakulásukat,

DE MINIMÁLISAN AZ EGYSÉGES FELLÉPÉSÜKET ORBÁN RENDSZERE ELLEN!

 

A kétosztatú politikai pólusokkal rendelkező országok néppártjaiban messze nagyobb különbségek vannak az elképzelésekben és a különböző platformok céljaiban, mint ami a mai magyar ellenzék pártjaiban fellelhető. Itt az idő, hogy ezek a pártok is megértsék felelősségüket, és a hazát tekintsék elsődlegesnek, minden mást félretéve.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top