Politika

Értelmetlen pénzszórás – Újabb feleslegesnek tűnő beruházásról döntött a kormány

Forrás: Facebook.com / Simicskó István

A kormány továbbra is kitart amellett a terve mellett, hogy honvédelmi sportközpontokkal szórják tele az országot. A 444.hu közlése szerint, egy kedden megjelent kormányhatározat kimondja, hogy a céljuk elérése érdekében, most újabb 11 honvédelmi sportközpont építését vehetik tervbe.





 

Ezek olyan multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények, melyek rendelkeznek lőtérrel, és alkalmasak “közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására”.

 

Tavaly karácsonykor már öt ilyen sportközpont építését bejelentették, melyek a tervek szerint Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján lesznek.

Simicskó István kormánybiztos idén pedig már arról beszélt, hogy

MINDEN JÁRÁSBAN LESZ EGY HONVÉDELMI SPORTKÖZPONT

 

(Magyarországon 197 járás van, melyből 23 a fővárosban található).

 






A 2017-ben meghirdetett programmal azonban jócskán le van maradva a kormány. 2018-ban 16 új lőtér építésével számoltak, ehhez képest még most is csak ott tartanak, hogy az első öt megkapta az építési engedélyt, így megjósolhatatlan, mikor sikerül minden járásba telepíteniük egyet.

 

Hiába a nagy csúszás, most újabb 11 honvédelmi sportközpont építésére csoportosítottak át költségvetési forrásokat. A Beruházási Ügynökség csak az előkészítésre 550 millió forintot költhet el, aminek a határideje 2021 év vége.

A KORMÁNYHATÁROZATBÓL AZ IS KIDERÜL, HOGY AZ EDDIG MEGHIRDETETT 16 HONVÉDELMI SPORTKÖZPONT CSAK A PROGRAM ELSŐ ÜTEME, MELYET MAJD TOVÁBBI BERUHÁZÁSOK KÖVETNEK.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top