Politika

Nettó 4 millió forintot visz haza havonta Orbán legjobban kereső minisztere – alig költ valamire

nyugatifeny.hu

A szakértelmet ugye meg kell fizetni.






Orbán Viktornál is többet keres, havi bruttó hatmillió forintot kap Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter – írja a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumok alapján a Blikk.

 

Így Süli János keresi a legtöbbet a legfelsőbb vezetők közül.

 

Miniszteri fizetése mellé (ami bruttó 5 millió forint) ugyanis még felveszi az országgyűlési képviselői munkáért járó tiszteletdíjat is (ez bruttó 1,1 millió forint). A Blikk számításai szerint így a miniszter havi nettó fizetése négymillió forint körül van.

 

Eközben Orbán miniszterelnöki illetménye és képviselői tiszteletdíja összesen “csak” bruttó 2,61 millió forintot tesz ki.






 

A villamosmérnök végzettségű Süli János nem régen, 2014-ben lépett a politikai porondra. Három évig volt Paks polgármestere, előtte hosszú évtizedeken át a Paksi Atomerőműben dolgozott, amelynek vezérigazgatója is volt. Két felnőtt gyermeke van, és 2018 óta közzétett vagyonnyilatkozata szerint annak ellenére sem él nagy lábon, hogy minden hónapban több millió forintot vihet haza. Vagyonnyilatkozatában rögzíti, hogy egy családi háza van Pakson, egy üdülője pedig Madocsán – egyiket sem azóta szerezte, hogy a politikával összefonódott az élete. A ház 1989-ben épült, a nyaralót 2002-ben vette.

 

Ezenfelül Sülinek van egy motorcsónakja és egy autója, mindkettőt még 2010 előtt vásárolta. Igaz, a törvényben meghatározott módon szolgálati jármű áll rendelkezésére, amit éppen az elmúlt év végén cseréltek le új gyártmányú Skoda Superb-re.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top