Politika

Megszólalt a magyar külügy a brutális fehéroroszországi terror kapcsán: Kiálltak Lukasenko mellett

nyugatifeny.hu

Párbeszéd? Ezekkel?!






Noha több európai uniós állam kormánya is keményen elítélte a fehéroroszországi elnökválasztás követő fejleményeket amiatt, hogy brutálisan lépett fel a karhatalom a győztes Lukasenko ellen tüntetőkkel szemben, és mielőbbi határozott fellépését sürgettek, addig a magyar kormány

négy nap hallgatás után szólalt meg az ügyben.

 

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-oldalán azt közölte: Magyarország abban érdekelt, hogy “olyan, párbeszéden alapuló EU-s döntések szülessenek, amelyek nem lehetetlenítik el Belarusz és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatépítését, valamint nem vetik vissza a Keleti Partnerség programot sem.”

 

Eközben, ahogyan megírtuk, a Fidesz ifjúsági szervezete már nem is hazudja, hogy európai: nem írják alá a fehérorosz erőszakot elítélő nyilatkozatot.

 

Az elcsalt fehérorosz választás után kirobbant tüntetéssorozat után legalább 6000 tüntetőt tartóztattak le, legalább egy ember meghalt. A Lukasenkóval szemben tüntetőkkel brutálisan léptek fel, emiatt aggodalmát fejezte ki az Európai Unió mellett az Egyesült Államok is.

 

Lukasenko lekapcsoltatta az internetet egész Belorussziában az elcsalt választások után. Ettől azt reméli, hogy az ellene zajló tüntetések véget érnek.

 






A magyar külügyminiszter arról nem nyilatkozott, hogy a magyar kormány elfogadja-e a nyilvánvalóan elcsalt választás eredményét, azaz elfogadják-e, hogy továbbra is Lukasenko az ország vezetője.

 

A posztban arról sem esik szó, hogy a tüntetőkkel szembeni erőszakos fellépést elítéli-e a magyar kormány.

 

A magyar külügyminiszter botrányos posztja itt van:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top