Politika

Elege lett Vidnyánszkyból a legendás Kossuth-díjas rendezőnek: felmondott

nyugatifeny.hu

“Az önmagunkban gyönyörködés szakmánk elárulása”.






Nyílt levélben írta meg véleményét a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) kialakult helyzetről Székely Gábor Kossuth-díjas rendező, melyben az intézmény új kuratóriumi elnökének, Vidnyánszky Attilának is üzent.

 

A legendás rendező és tanár szerint Vidnyánszky “legutóbbi nyilatkozatában – a korábbiaktól eltérően – szakmainak tűnő kérdések már elő sem kerülnek, szinte csak saját harcáról és saját törlesztéséről beszél, és színházi kollégáit már csak megbélyegző politikai vagy annál rosszabb jelzőkkel illeti. Ez megengedhetetlen!

 

A rendező úgy folytatja: “megnyilvánulásaiban nem érzi erkölcstelennek azt, hogy 155 éves egyetemünket ‘szakmabeliként’ politikai érdekek miatt gyalázza, és egy jelentős korszak kitűnő művészeinek munkáját, tanári pályáját és erkölcsi feddhetetlenségét teszi kérdésessé. Sajnálatos az is, hogy ön a hallgatókat nem tekinti felnőtt embereknek, csak a tanáraik által megtévesztett fiataloknak“.






 

Székely Gábor szerint Vidnyánszky “az európai színházi megmérettetésben jelesen vizsgázó magyar színházi élet sikerét még csak röpke ideig élhette meg”.

Az önmagunkban gyönyörködés szakmánk elárulása.

 

Mindezért az ön által felügyelt egyetemen szeptember 1-től szerződésemet felmondom, megkezdett munkámat, ha az osztályfőnökök igénylik, bérezés nélkül folytatom.

 

Súlyos tévedéseiért kérjen bocsánatot, vagy szégyellje magát!” – írta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top