Politika

Gyalázat! Elzárhatják teljes Balatonaligát a Balaton partjától Orbánék!

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor Kép: twitter @reinharduhrig

Megtörténhet az, amitől már régóta tartanak a Balaton környékén élők: elkezdődhet a Balaton elkerítése a hétköznapi emberek elől. A Fidesz-kormány ugyanis olyan rendeletet hozott, melynek alapján a Club Aligát megszerző fideszes beruházók elzárhatják Balatonaligát az utolsó, még látogatható vízparttól! A Népszavának nyilatkozó helyiek szerint ha ezt megteszik, akkor a falunak vége. Az ott lakókat senki sem tájékoztatta, még véleményükre sem kíváncsi senki, mert





A FIDESZ-KORMÁNY „KIEMELT NEMZETGAZDASÁGI JELENTŐSÉGŰNEK” MINŐSÍTETTE A CLUB ALIGA TERÜLETÉT, AZ ODA VEZETŐ UTAKAT PEDIG „FEJLESZTÉSI TERÜLETNEK” NYILVÁNÍTOTTÁK!

 






A történet még 2018-ban kezdődött, amikor a Club Aligát tulajdonló céget, a Pro-Mot Kft. többségét megszerezte az akkor még Mészáros Lőrinc–Tiborcz István tulajdonolta Appeninn. Ezután sorompóval zárták el a parthoz tartozó mólót, kitiltva onnan a helyi horgászokat. Bár az Appeninn a lakossági tiltakozás hatására akkor visszakozott, a most hozott rendelettel

ORBÁNÉK EGYÉRTELMŰVÉ TETTÉK, HOGY A HELYIEKNEK SEMMI BELESZÓLÁSUK NEM LEHET A VÍZPARTI ÉPÍTKEZÉSEKBE!

 

A rendeletben jelentősen megnövelték a beépíthetőséget és a beépítési magasságot is, így most már semmi akadálya annak, hogy akár hatemeletes szállodák és apartmanházak épüljenek az évszázados platánfák árnyékában – vagy éppen a helyükön. Mivel az eddig szabadon használt vízpartot és az oda vezető utakat is fejlesztési területnek nyilvánították,

MOSTANTÓL CSAK A BERUHÁZÓKON MÚLIK, HOGY A HELYIEK LE TUDNAK-E JUTNI A FALUCSKA EGYETLEN PARTJÁHOZ FÜRÖDNI!

 

A 2 kilométer hosszú Balaton-parttal rendelkező Club Aligából jelenleg egy 50 méteres partszakasz tartozik az önkormányzathoz. Bár a Club Aligához három út is vezet, ezek közül kettő csak jókora, 8-12 kilométeres kerülőt jelent.

HA A KÖZÉPSŐ UTAT IS LEZÁRJÁK, AZZAL AZ EGÉSZ PARTOT ELVÁLASZTJÁK A TELEPÜLÉSTŐL.

 

Eddig a parthoz leengedett helyiek az egykori pártüdülő, az Aliga I. állami tulajdonú és az Aliga II. már magántulajdonban levő partját is használhatták fürdésre, hiszen mindkettő használatáról az önkormányzat még 2013-ban szerződést kötött a fejlesztővel.

ÉRDEKES, HOGY A HELYI VÉLEMÉNYEKET KIZÁRÓ KORMÁNYRENDELET PONT AKKOR SZÜLETETT, AMIKOR A LAKOSOK 7000 ALÁÍRÁST ÁTADTAK AZ ÖNKORMÁNYZATNAK!

 






Ebben arra kérték az település vezetését, hogy biztosítsák a jövőben is, hogy a helyiek használhassák a Balaton-partot. Ennek az aláírásgyűjtésnek azonban már semmi súlya vagy jelentősége nincs, mivel

A PETÍCIÓ LEZÁRÁSA UTÁN KÉT NAPPAL JELENT MEG AZ ORBÁN VIKTOR ÁLTAL ALÁÍRT RENDELET, AMIVEL KIVETTE A HELYIEK KEZÉBŐL, HOGY RENDELKEZHESSENEK A SAJÁT VÍZPARTJUKRÓL.

 

Az Appeninn a Népszava kérdésére úgy nyilatkozott, hogy továbbra is biztosítják a Balatonhoz való hozzáférést, ám hogy ez valóban így is lesz, arra semmiféle garanciát nem adtak.

 

Az MSZP eközben országos aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy a Balatont ne sajátíthassák ki a fideszes milliárdosok. A tiltakozó petíciót itt lehet aláírni: https://mszp.hu/abalatonmindenkie#tamogat

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top