Politika

Kormányinfó: Szigorúbb szabályok bevezetése várható

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

A hosszú hétvége miatt rendhagyó módon szerda délután tájékoztat a kormányülésen született döntésekről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.





Gulyás Gergely: enyhítésről nem lehet szó

A kormány ma ülést tartott, értékelte a járványügyi helyzetet, Pintér Sándor belügyminiszter beszámolt. Európában a helyzet általánosságban romlik, néhány országban stagnál. Semmilyen enyhítésről nem lehet szó, a kontaktkutatásból kiderül, a legnagyobb veszélyt a járvány behurcolása jelenti. Norvégia sárgából zöldbe került viszont. A tanévkezdésre készülünk.

 

Gulyás Gergely: külföldre ne menjenek nyaralni szeptemberben!

Szeptember 1. után külföldi nyaralást senki ne szervezzen, különösen ne dél felé! Szigorítás is jön, ezt készíti elő most a napokban az operatív törzs.

 

Gazdasági kérdések, számok.

Gulyás Gergely: mindenütt visszaesés van, egész Európában. A magyar visszaesés az EU-s átlagnál kisebb. Ez így is marad. Foglalkoztatás: 4,46 milliónyian dolgoznak, 2600-zal többen, mint januárban, és már csak alig kevesebben, mint tavaly ilyenkor (4,5 millió), az elmaradás 40 ezer fő körüli. Az év végére elérjük a tavalyi számokat. Június 15. óta a regisztrált álláskeresők száma is csökken. Gazdaságélénkítés: 1756 milliárd forintnyi forrás megjelent a gazdaságban, 1373 milliárdról döntés született, további források rendelkezésre állnak.

 






Megkezdte a munkáját a járványügyi bevetési egységt, de bevetésre még nem volt szükség, a jövő héten egy próba keretében a sajtó megtekintheti a tevékenységét. Az egységet a tisztifőorvos helyettese vezeti. – mondta Szentkirályi Alexandra (infostart.hu)

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top