Politika

Óriási lépést tett az ellenzék Orbán megbuktatásához! A neves elemző is meglepődött!

Pestibulvar.hu

Jelentősen nőtt Orbán és a Fidesz leváltásának esélye azzal, hogy az ellenzéki pártok vezetői megállapodtak: közös jelöltekkel és közös programmal indulnak a 2022-es országgyűlési választásokon. Török Gábor politikai elemző tavaly decemberben például még arról írt blogbejegyzést, hogy az ellenzék természetes megjelenése 2022-ben a két lista lehet (MSZP–DK, illetve Momentum–Jobbik–LMP). Most azonban a Magyar Narancsnak nyilatkozva azt mondta: mára radikálisan csökkent ennek a forgatókönyvnek a valószínűsége.





„AZ ELLENZÉK MESSZE TÚLMENT A KÖZELEDÉSBEN AZON, AMIT AKKOR GONDOLTAM.”

 

A politológus szerint a tehetetlenség és az elmúlt fél évben mutatott impotencia is a közös megoldások felé lökik az ellenzéki pártokat, akik külön-külön nehezen értékelhető teljesítményt nyújtanak. Török Gábor ki is mondta:

„KIDERÜLT, HOGY CSAK EGYÜTT KÉPESEK ERŐT MUTATNI.”

 

A Magyar Narancsnak egy ellenzéki párt mellett dolgozó elmondta: bár a múlt csütörtöki tárgyalás örömteli fejlemény, azzal még csak „a legalacsonyabb lécet” ugrotta meg az ellenzék, „a neccesebb kérdéseket” egyelőre nem tisztázták a pártvezetők. Ezek közé tartozik, hogy pontosan milyen típusú előválasztások lesznek, hogy lesz-e közös miniszterelnök-jelölt, és ha igen, milyen módszerrel választják ki, illetve hogy az ellenzéki pártok egy vagy több listát állítanak 2022-ben.

Első találkozójukon a pártvezetők azért sem állapodhattak még meg az előválasztás pontos feltételeiről, mert ahhoz azt is tudni kellene, lesz-e közös miniszterelnök-jelöltje az ellenzéknek, illetve egy vagy több listán indulnak majd a pártok 2022-ben.

AZ MSZP, A PÁRBESZÉD ÉS A DK ELKÖTELEZTE MAGÁT A KÖZÖS JELÖLTEK, A KÖZÖS KORMÁNYFŐJELÖLT ÉS A KÖZÖS LISTA MELLETT.

 

A Jobbik múlt heti elnökségi döntésében állt ki a közös miniszterelnök-jelölt mellett, a közös listáról pedig Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese elárulta: mai tudásuk szerint a két vagy három listában hisznek, de „semmit sem szabad kizárni”. Mint mondta,

HA A VÁLASZTÓK TÖBBSÉGE KÖZÖS LISTÁT SZERETNE, „NEM FOGUNK ÚGY TENNI, MINTHA NEM HALLANÁNK MEG ŐKET”.

 






A kisebb pártoknál, vagyis a Momentumban és az LMP-ben formális döntés még nincs a közös miniszterelnök-jelölt és a közös lista kérdésében. A teljes elemzést a Magyar Narancs augusztus 20-án megjelent lapszámában lehet elolvasni.

TELJESEN VILÁGOS, HOGY A VÁLASZTÓK TÖBBSÉGE TELJES ELLENZÉKI EGYSÉGET AKAR.

 

A kérdés már csak az, hogy ezt a határozott és egyértelmű követelést vajon a kisebb pártok hajlandóak-e meghallani. Ők valószínűleg még a szavazóik véleményére várnak.

MINÉL TÖBBEN ELOLVASSÁK EZT, ANNÁL NAGYOBB LEHET A NYOMÁS A MÉG VACILLÁLÓ PÁRTOKON!

 

Ez pedig elvezethet Orbánék megbuktatásához.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top