Politika

Papp László: „Budapesten szivárványos zászló lobog, Debrecenben nemzeti színű zászló”

168ora.hu

A Szent István-i életmű nemzetünk történelmének legidőtállóbb alkotása, amely egy évezred távlatában is erőt adó fundamentuma országunk létének és jövőjének – mondta Debrecen polgármestere augusztus 20-án a belvárosi Dósa nádor téren, ahol felavatták az első király egészalakos szobrát.






 

Papp László (Fidesz-KDNP) hozzátette: ez a szilárd alap adta meg az esélyt nekünk, magyaroknak arra, hogy az évszázadok viharait átvészelve ma is erős és büszke európai nemzetként képviseljük a szent király által örökül ránk hagyott eszmét, a keresztény magyar államiságot.

 

Augusztus 20. - Szent István-szobrot avattak Debrecenben

Augusztus 20. – Szent István-szobrot avattak Debrecenben Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A polgármester szerint Debrecen a magyar kereszténység egyik kiemelkedő központjaként a modern nemzeti konzervativizmus zászlóvivőjeként mélyen elkötelezett az államalapító király eszmeiségének ápolása, erősítése és az utókorra történő átörökítése mellett. Ezt a tiszteletet jelképezi Szent István első köztéri szobra Debrecenben – fűzte hozzá.






 

Megjegyezte ugyanakkor, hogy „van ahol úgy gondolják, nincs már szükség Szent István szoborra, leállítják annak megvalósítását, és inkább tesznek ki szivárványos zászlót a középületekre az államalapítás ünnepe előtti napokban”.

Budapesten nem lesz új Szent István szobor, de lobog a szivárványos zászló, Debrecenben pedig áll a Szent István szobor, és a nemzeti színű zászló lobog”

– jegyezte meg Papp László az MTI tudósítása szerint.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top