Politika

Borsod 6: a kormány titkolja, hány külföldi vendégmunkás dolgozik Tiszaújvárosban

Alfahir.hu

Az október 11-i időközi országgyűlés választás egyik fontos témája ellenzéki oldalról a nem túl vonzó Borsod-Abaúj-Zemplén megyei munkaerőpiac. Bíró László az ellenzéki pártok közös jelöltje korábban ezzel kapcsolatban korábban már közölte, hogy





“a legnagyobb probléma Tiszaújvárosban ebbe a kérdéskörbe foglalható össze: elvándorlás, tisztességes munkahelyek helyett rabszolgamunka, és ami még bosszantóbb ebben az egészben, hogy nincs normális bér, nincs normális fizetése az embereknek”.

 

A helyzetet tovább súlyosbítja a külföldi vendégmunkások alkalmazása. 

 

Korábban az N1TV helyszíni riportban számolt be arról, hogy a tiszaújvárosi MOL Petrolkémia Zrt. beruházásánál több mint 3000 ezer török vendégmunkást alkalmaznak, és elszállásolásukhoz felhúztak egy konténervárost.

 

Mindenesetre Jakab Péter arra kérdezett rá Orbán Viktornál, hogy hány külföldről érkező vendégmunkás dolgozik a tiszaújvárosi projektnél, és ezek a személyek mely országokból érkeztek. A Jobbik elnöke a miniszterelnök mindenre kiterjedő válaszában a kért adatokat országokra lebontva kérte.






 

A kormányfő helyett azonban Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára “válaszolt”. Irományából mindössze annyi derült ki, hogy a beruházás megvalósulásával új munkahelyek jönnek létre, illetve harmadik ország állampolgárai csak akkor foglalkoztathatóak, ha az adott munkakörre nincs se magyar, se uniós jelentkező.

“Egyes speciális részlegek esetén harmadik országbeli állampolgárok is bekapcsolódhatnak az építkezésbe, azonban ezek a munkavállalók a kivitelezés befejezése után elhagyják az országot”

– írta.

 

De részletekkel és adatokkal nem szolgált, így a térségben élők továbbra sem tudhatják, hogy kik, mennyien és honnan érkeznek Tiszaújvárosba.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top