Külföld

Salvini: „Orbán kettő nullra legyőzte Olaszországot”

Kiemelt kép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Magyarország népesedéspolitikáját dicsérte Matteo Salvini, a Liga vezetője a Comunione e Liberazione olasz katolikus mozgalom Riminiben zajló találkozóján péntek este – írta meg az MTI.


 

A politikus kijelentette, hogy Magyarország azon kevés országok egyike, amely hatásos családpolitikát gyakorolva szembeszállt az Európai Unióban tapasztalható demográfiai csökkenéssel. A Liga vezetője azt mondta, Magyarországon emelkedett a születési ráta.

 

Olaszországban az utóbbi egy évben 116 ezer gyerekkel kevesebb született – tette hozzá a jobboldali politikus. A politika „a fiatalokhoz sem szólhat, ha nem tesz semmit annak érdekében, hogy a fiatalok családot alapíthassanak” – jegyezte meg Matteo Salvini.

 

Összegzésként kijelentette, hogy a család- és ifjúságpolitikában

Orbán kettő nullra legyőzte Olaszországot.

 

Salvini megjegyezte, hogy a magyar parlament olyan családpolitikát fogadott el, amellyel a születési ráta 1,4 százalékról 1,6-ra emelkedett januárban.

 


Később a PD képviselőházi frakcióvezetője, Graziano Delrio kijelentette, hogy a jelenlegi olasz kormány a magyarnál is „fejlettebb” családpolitikát dolgozott ki, de „Olaszországban gazdasági fellendülés nélkül nem fognak újraindulni a születések”.

 

A Comunione e Liberazione olasz katolikus mozgalom minden nyáron Riminiben rendez találkozót. Az augusztus 23-áig tartó politikai-kulturális találkozó péntek esti beszélgetésén az olasz kormánypártok és az ellenzék vezető politikusai vettek részt. A téma a parlament szerepe volt a járványidőszakban. Felszólalt Roberto Speranza egészségügyi miniszter, valamint Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek elnöke is.

 

Az olaszországi járványhelyzettel kapcsolatban Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország alelnöke, az Európai Parlament volt elnöke fenntartását fejezte ki Giuseppe Conte miniszterelnökkel szemben, aki szerinte megkerülte a parlamentet. Tajani hangsúlyozta, hogy a parlamentnek szélesebb hatáskört kell biztosítani.

Nem lehet ekkora mozgásteret adni a miniszterelnöknek, aki egyedül dönt a teendőkről

– vélekedett. Ehhez hozzátette: „Orbán miatt emeltek panaszt, miközben Olaszországban sem követtek eltérő magatartást”.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top