Politika

Orbánt megvezették – úgy vitték a csalánosba, hogy észre sem vette

Pestibulvar.hu

Hivatalos jogállamisági záradék nélkül nem tudunk előrehaladni a következő uniós költségvetés elfogadásában – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellárnak és Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett levelében az Európai Parlament (EP) négy frakciójának elnöke. Mindez azt jelenti, hogy az EP





NEM FOGADJA EL A HÉTÉVES UNIÓS KERETKÖLTSÉGVETÉST, A JOGÁLLAMISÁG VÉDELME NÉLKÜL!

 

Ez viszont súlyos csapás lehet Orbánra, ha a koronavírus járvány hatásaitól már egyébként is megtépázott gazdaságba a jövő évtől nem jönnek az EU-s források olyan mértékben, mint amivel a kormány kalkulált. Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő szerint Orbán azt hitte, folytathatja a szokásos, összekacsintós játékot, amelyet az elmúlt években sikeresen űzött az európai vezetőkkel. Azonban ez a korszak lezárult. A költségvetés és az újjáépítési csomag tervezetét úgy fogadtatták el Orbánnal, hogy

NEM VETTE ÉSZRE, MÁR NEM LESZ ELÉG A VÉTÓJA

sem neki, sem lengyel kollégájának, amikor számonkérik tőle a demokratikus intézmények ellehetetlenítését. Az  Orbán-kormánynak nem lesz kibúvója, lesz jogállamisági mechanizmus, ebben az EP pártjai egyre inkább eltökéltnek látszanak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top