Politika

Ismét bajba került a külügyminiszter – Botrányos ügyre derült fény!

Pestibulvar.hu

Mint ismeretes, Szijjártó Péter azzal került reflektorfénybe az elmúlt időszakban, hogy egy olyan milliárdos vállalkozó luxusjachtján nyaralt, aki az állami beruházások révén gazdagodott meg. A külügyminiszter azt azonban nem árulta el azóta sem, hogy ajándékba kapta a nyaralást, vagy fizetett érte. Most pedig egy korábbi ügyére derült fény, ami szintén kellemetlenül érintheti Szijjártót.






 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ásta elő, hogy még július 14-én, a Budapesttől alig több mint 140 kilométerre lévő Tolna megyei Tolnára,

HELIKOPTERREL UTAZOTT LE A KÜLÜGYMINISZTER,

pedig oda szinte végig autópályán lehet közlekedni.

Szijjártó egyébként azért ment a településre, hogy bejelenthesse: nagy összegű állami támogatást kap a kormánytól az egyik helyi vállalkozás – közölte a 444.hu.

 

A független országgyűlési képviselő azt is kiderítette, hogy Szijjártó rendőrségi helikopterrel először Őcsénybe repült, ahol átszállt a már előre odaküldött szolgálati Mercedesébe, majd azzal utazott tovább a 15 kilométerre lévő Tolnára, hogy “egy kormányzati támogatással dicsekedjen”. Végül Szekszárdot útba ejtve, ismét helikopterrel repült vissza Őcsényből.

“MIÉRT HELIKOPTERREL ÉRKEZETT TOLNÁRA JÚLIUS 14-ÉN, HA A SZOLGÁLATI AUTÓJÁT IS MAGA UTÁN KÜLDTE?”

– tette fel a kérdést Hadházy írásban a külügyminisztériumnak.

 






Választ végül Magyar Levente államtitkártól kapott: a külügyminiszter “csak abban az esetben utazik helikopterrel, ha az közfeladatok ellátásához elengedhetetlen. Tekintettel arra, hogy a külügyminiszter programja aznap nagyon zsúfolt volt, a közép-európai térség négy külügyminiszterével folytatott budapesti tárgylások után rendőrségi helikopterrel utazott Tolnára, ahol a Fastron Hungária Kft. versenyképesség-növelő pályázati támogatási szerződését adta át.”

“EZT A PROGRAMOT CSAK ÍGY LEHETETT MEGVALÓSÍTANI”

– emelte ki az államtitkár, majd hozzátette, azért volt szükség a szolgálati autó Tolnára küldésére, hogy a miniszter az érkezése után közúton közlekedhessen tovább.

 

Hadházy hozzátette azonban azt is, hogy ha Szijjártó a rendőrség új Airbus helikopterét használta az utazására, akkor annak óránként minimum 500 ezer forint a költsége!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top