Politika

Elszegényedő nyugdíjasok – Kiderült, mennyit spórolt rajtuk a kormány!

Pestibulvar.hu

Szerdán online sajtótájékoztatót tartott az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke, aki szerint az élelmiszerárak elszabadultak, a brutális inflációnak köszönhetően pedig krízishelyzetbe kerültek a nyugdíjasok.






 

Korózs Lajos elmondta, hogy

“A KORMÁNY SZÁNDÉKOSAN ALULTERVEZTE AZ INFLÁCIÓT, EZZEL 50 MILLIÁRD FORINTOT SPÓROLT MEG A NYUGDÍJAKON ÉS KÖZBEN ELSZEGÉNYÍTETTE AZ IDŐS EMBEREKET”.

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb inflációs adataira reagálva emlékeztetett, hogy idén 2,8 százalék volt a nyugdíjemelés, az infláció azonban lényegesen magasabb lesz ennél. Hozzátette továbbá azt is, hogy 4,3 százalékos a nyugdíjas inflációs ráta, a törvény szerint pedig novemberben kiegészítő nyugdíjemelés lesz, átlagosan 20 ezer forintot kaphat egy nyugdíjas.

Az MSZP-s politikus szerint ebből egyértelművé válik, hogy közel 50 milliárd forintot spórolt meg a kormány a nyugdíjasokon.

 

Korózs Lajos kiemelte:

2010 ÓTA, AMIKOR AZ ORBÁN-KORMÁNY ÁTTÉRT AZ INFLÁCIÓT KÖVETŐ NYUGDÍJEMELÉSRE, MEGKÉTSZEREZŐDÖTT A SZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐ IDŐS EMBEREK SZÁMA.

 

Hozzátette: az inflációt követő nyugdíjemelés az átverés technikája, annak révén nem sikerült megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét. Elmondta, hogy az elmúlt 3-4 évben borzasztóan leszakadtak a nyugdíjak a bérektől, korábban az átlagnyugdíj a nettó átlagbér 62-63 százaléka volt, most azonban már csak 50 százalék ez az arány.






 

Korózs közölte azt is, hogy idén nem lesz nyugdíjprémium, pedig az idei költségvetésben erre a célra még 20 milliárd forintot terveztek.

 

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke felidézte, hogy a KSH augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, az élelmiszerek pedig 7,9 százalékkal drágultak.

 

Elszabadult élelmiszerárak, brutális infláció, krízishelyzetben lévő nyugdíjasok.

Korózs Lajos: Elszabadult élelmiszerárak, brutális infláció, krízishelyzetben lévő nyugdíjasok.A kormány szándékosan alultervezte az inflációt, ezzel 50 milliárd forintot spórolt meg a nyugdíjakon és közben elszegényítette az idős embereket – közölte az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán.Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb inflációs adataira reagálva emlékeztetett arra, hogy idén 2,8 százalék volt a nyugdíjemelés, az infláció azonban lényegesen magasabb lesz ennél.Hozzátette: 4,3 százalékos a nyugdíjas inflációs ráta, a törvény szerint pedig novemberben kiegészítő nyugdíjemelés lesz, átlagosan 20 ezer forintot kaphat egy nyugdíjas.Ebből egyértelművé válik, hogy közel 50 milliárd forintot spórolt meg a kormány a nyugdíjasokon – hangoztatta.Korózs Lajos szerint 2010 óta, amikor az Orbán-kormány áttért az inflációt követő nyugdíjemelésre, megkétszereződött a szegénységben élő idős emberek száma.Hozzátette: az inflációt követő nyugdíjemelés az átverés technikája, annak révén nem sikerült megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét. Elmondta, az elmúlt 3-4 évben borzasztóan leszakadtak a nyugdíjak a bérektől, korábban az átlagnyugdíj a nettó átlagbér 62-63 százaléka volt, most 50 százalék ez az arány.Közölte azt is, idén nem lesz nyugdíjprémium, holott az idei költségvetésben erre a célra még 20 milliárd forintot terveztek.Korózs Lajos felidézte, hogy a KSH augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, az élelmiszerek pedig 7,9 százalékkal drágultak.

Közzétette: MSZP – 2020. szeptember 9., szerda

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top