Politika

Durva eltérésekre hívta fel a figyelmet a Jobbik a vidéki és budapesti bérek közt

168ora.hu

Érdemi lépéseket sürgetett a vidéki bérek fővárosiakhoz felzárkóztatására pénteki miskolci sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Miként mondta: pártja évek óta szorgalmazza, hogy gazdaságélénkítési lépésekkel vagy adókönnyítésekkel támogassa ezt a célt a kormány, mondván, elfogadhatatlan és

nem normális dolog, hogy ugyanazért a munkáért Borsodban 120, Békésben 130, Szabolcsban 140 ezer forinttal fizetnek kevesebbet, mint Budapesten, ráadásul az árakban nincs ilyen “brutális különbség” a régiók között.

 

Az ellenzéki pártvezető szerint az állami cégek is alkalmazzák a hátrányos megkülönböztetést, arra hivatkozva, hogy a szegényebb vidéken kevesebbért is elmennek dolgozni az emberek.

 

A Jobbik elnöke kiemelte, a vidék leszakadásáért nem a dolgozó, hanem a kormány a felelős.

 


Budapesten, a parlamentben is tudják, hogy a kormányváltás alapvetően vidéken fog eldőlni. Márpedig ha a Fidesz nemet mond a vidékre, akkor bizony a vidék is nemet fog mondani a Fideszre – fogalmazott Jakab Péter, ennek első lehetséges alkalmaként az október 11-i tiszaújvárosi időközi választást említve.

 

(MTI) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top