Politika

Orbán Viktor a televízióban beszélt a koronavírusról

Orbán Vitkor - Forrás: hirado.hu

Azt mondta, fel sem merül az iskolák bezárása, amíg nem kezd jelentősen emelkedni a halálesetek száma. A munkahelyteremtéssel is jól áll a kormány, “kiismerték” a vírust és “haditervük” is van.

Szerinte a koronavírus-járvány második hullámában az új fertőzöttek napi száma lesz még magasabb is, mint a szombati 916.

Az emberek azt akarják, hogy ne álljon le az ország, működjenek a munkahelyek és az iskolák, ne legyen digitális oktatás. Ez lehetséges” – jelentette ki szombat esti interjújában az M1 állami televízióban Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök a koronavírus-járvány második hullámával kapcsolatos kérdésnél utalt a kormány nemzeti konzultációjára, és a nekik visszaküldött (valójában sem számában, sem tartalmában nem ellenőrizhető) levelek nyomán leszögezte, hogy Magyarországnak működnie kell!

 

Arról nem beszélt részleteiben a kormányfő, hogyan is képzeli el a működést, de azt mondta, hogy a kormánynak, ahogy tavasszal is volt, most is van “haditerve“. Szerinte felkészültek a nyáron, ahogy mondta: hadgyakorlatot tartottak a már általuk “kiismert” vírussal szemben: “Van tízezer ágy, vannak orvosok, ápolók, vezényelni is tudjuk őket, azért vagyok nyugodt, mert egy nagy katonai gyakorlatban teszt alá helyeztük a rendszert, egy magyar embernek sem kell szenvednie

 


Ugyan a kormányfő megjegyezte, hogy az ápolókat és az orvosokat is oda vezényelhetik, ahova kell, azt nem hozta szóba, amiről a Népszava is többször beszámolt, hogy ápolóhiány van.

 

A kormányfő elismerte, hogy a járványban a számok alapján valóban jelentősen megemelkedett a napi új fertőzöttek száma, és ez lesz még magasabb is, de mint monda, most elsősorban a halálozások számára kell figyelni. “Amíg a halálozás nem nő, fel sem merülhet, hogy bezárják az iskolákat” – fogalmazott.

 

Azt is kifejtette Orbán Viktor, hogy szerinte tartották az ígéreteiket, hogy “annyi munkahelyet teremtenek, mint amennyit a vírus elpusztít“, sőt az idén még többet hoznak létre, de ezt sem részletezte. (nepszava.hu)

 

A teljes, közel fél órás interjút ide kattintva lehet megnézni >>

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top