Politika

Koronavírusos lett az egyik dolgozó, kiürült az ombudsmani hivatal

Fotó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala / Facebook

Az egyik ügyfélszolgálaton is dolgozó munkatárs múlt hétfőn panaszkodott rosszullétre, majd pozitív lett.

Az egyik ügyfélszolgálaton is dolgozó munkatárs múlt hétfőn panaszkodott rosszullétre, majd pozitív lett a tesztje, emiatt otthoni munkavégzést rendeltek el az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál – éretsült a Napi.hu.

 

Pénteken lett pozitív a koronavírus-tesztje annak a jogi előadónak az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában (AJBH), aki már hétfőn rosszullétre panaszkodott. Elővigyázatosságból még az eredmény előtt home office-ba küldtek több munkatársat – tudta meg a lap.

 

Az AJBH kérdésünkre megerősítette, hogy “szeptember 8-án – ügyeleti rend mellett – valamennyi munkatárs részére otthoni munkavégzés került bevezetésre, a személyes ügyfélszolgálat helyett jelenleg telefonos és online ügyfélszolgálat működik”. A hivatal tájékoztatása szerint a koronavírus-világjárvány miatt kihirdetett járványügyi készültség időszakában – éppúgy, mint a tavasszal elrendelt egészségügyi veszélyhelyzet időtartama alatt – a megfelelő szigorú védelmi intézkedések szerint folytatja tevékenységét, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett, vonatkozó járványügyi előírások és tájékoztatók szerint jár el.

 


A jogszabályok szerint az alapvető jogok biztosához bárki fordulhat, ha például megítélése szerint valamely hatóság, közigazgatási szerv, helyi vagy nemzetiségi önkormányzat, kötelező tagság alapján működő köztestület, a Magyar Honvédség, esetleg más rendvédelmi szerv, netán a közjegyző, törvényszéki végrehajtó tevékenysége vagy mulasztása a beadványt tevő személy alapvető jogát sérti vagy annak közvetlen veszélyével jár, feltéve, hogy a rendelkezésre álló közigazgatási jogorvoslati lehetőségeket – ide nem értve a közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatát – már kimerítette, vagy jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva.

 

Alapvetően a panaszokat írott formában fogadják, a személyes meghallgatást külön kell kérni a beadványokban. Emiatt eleve nem okozhat akkora problémát, hogy az érintett dolgozó az ügyfélszolgálaton is dolgozik. Úgy tudjuk normál esetben jó, ha hetente két-három ügyfél jár a hivatalban. Arról egyelőre még nem közöltek részleteket, hogy volt-e olyan panaszos, aki találkozhatott az érintettel, ahogy azt sem, hogy kellett-e tesztelni a teljes dolgozói állományt. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2019. évi adatai szerint 142 ember dolgozik a szervezetnél, de akkor közülük csak 130 fő dolgozott végig.

 

Napi.hu értesülései szerint az ABJH-nál először a vele érintkező dolgozókat kérték home office-ra, majd a pozitív teszt után a hivatal több más munkatársát is otthoni munkavégzésre küldtek. Az esetet külön az okokkal együtt kifelé nem kommunikálta a hivatal, hanem annak megszervezésén dolgoztak, hogy a munkarend valamilyen formában folytatódhasson.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top