Politika

Legitim vezetés nélkül nem maradhat a párt – mindenképp lesz MSZP kongresszus

Pestibulvar.hu

Az MSZP-nek a kialakult járványhelyzetben is meg kell tartania szeptember 19-én a kongresszusát, ugyanis, ha ez nem történik meg, nincs legitim vezetése a pártnak – mondta Szekeres Imre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialista politikus hangsúlyozta: az MSZP elnöksége – védve a küldöttek egészségét – úgy döntött, hogy online rendezi meg a tisztújítást. A döntést követően, a jelölőbizottság – a körülményekre való tekintettel – listás szavazásra tett javaslatot.

 






A szocialista politikus kiemelte: ismerve a hazai internetes viszonyokat, háromszáz embert egyszerre online titkosan szavaztatni embert próbáló feladat lesz.

 

„Ha nincs vírusveszély, ha nem növekszik folyamatosan a fertőzöttek száma, akkor természetesen nem online, hanem a hagyományos módon szervezzük meg a kongresszust, amelyen minden küldött személyesen és külön-külön szavazhat a jelöltekről” – tette hozzá Szekeres.

 

Érezve ennek a helyzetnek a nehézségét, kivétel nélkül tájékoztattuk mind az 54 jelöltet és megkérdeztük tőlük, hogy így is vállalják-e a jelöltséget. Továbbá meghosszabbítottuk a jelölési határidőt, hétfő délután 16:00 óráig lehetett zárt listát állítani.

Szekeres azt is elmondta, hogy annak a tizenöt főnek, akik egy adott listára felkerültek, saját aláírásukkal kellett igazolniuk, hogy vállalják a jelöltséget. „Tehát nem egy-két ember dönt a listáról, hanem a tizenöt jelölt közösen. Éppen így vérzett el egy másik lista, amelyen mindezt csupán hárman vállalták. Mesterházy Attila pedig nem adott le semmilyen listát.”






 

Szekeres Imre kiemelte: a kongresszuson el kell fogadni azt a politikai programot is, amit az ellenzéki pártokkal való tárgyaláson képviselnie kell a szocialistáknak.

Forrás: Hírklikk.hu

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top