Politika

Péntektől szigorítják a maszkviselési szabályokat Budapesten

nyugatifeny.hu

A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta a módosítást.






Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot is kiszabhatnak majd – döntött a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén.

 

Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára egyhangúlag támogatta a testület a szigorítást.

 

A rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, így péntektől a mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

 

Ha ezekben az intézményekben és helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor

15 ezer forintig

terjedő helyszíni bírsággal sújtható.

 






A hely tulajdonosa, ahol az eset előfordult, 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot kaphat.

 

A Főpolgármesteri Hivatal már korábban közölte, hogy a tömegközlekedési járműveken fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, a rendelkezést megszegőket pedig 8000 forintos büntetés megfizetésére kötelezhetik.

 

Múlt héten jelentette be a Volánbusz és a MÁV, hogy szigorítják a maszkviselést a két társaság járatain. Május 4-e óta ugyan kötelező a maszkhasználat a buszokon és vonatokon, jelenleg azonban csak figyelmeztetik a szabályokat megszegőket. Keddtől viszont már le is szállítják azokat, akik nem viselnek maszkot utazás közben.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top