Politika

Váratlan döntés: Orbán kirúgta a titkosszolgálat főnökét

Pestibulvar.hu

Kiss Zoltán 2015-től vezeti az Alkotmányvédelmi Hivatalt, dolgozott már annak elődjében a Nemzetbiztonsági Hivatalban, de részt vett a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának munkájában is. Most hirtelen, azonnali hatállyal kirúgta Orbán.

 






A Kiss által vezetett Alkotmányvédelmi Hivatal egy  polgári titkosszolgálat, tehát nem katonai jellegű munkát végeznek. A tevékenységük szerteágazó, a külföldi titkosszolgálati tevékenység elhárításától kezdve a szervezett bűnözésen át, akár súlyosabb bűncselekmények elhárításában is részt vehetnek.

2019-ben amikor a szolgálat új székházba költözött, Orbán még különösen dícsérte Kiss munkáját, azóta sem volt botrány, és semmi előjele nem volt a mostani felmentésnek, de a hétfő esti Magyar közlönyből az derül ki, hogy szeptember 15-i dátummal,

AZONNALI HATÁLLYAL MENESZTI ORBÁN VIKTOR KISS ZOLTÁNT, AZ ALKOTMÁNYVÉDELMI HIVATAL FŐIGAZGATÓJÁT.

 






Indoklás nem szerepel a döntés mögött, mindössze annyit lehet tudni, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter, azaz Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára történt. Találgatásokba nem szeretnénk belemenni, ha konkrét tény juta  birtokunkba, azt megosztjuk majd az olvasóinkkal.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top