Külföld

Maszkos egyenruhások tuszkolták be a rabszállítóba a minszki tüntetések egyik hősét, egy 73 éves nagymamát

24.hu

A fehérorosz rendőrség több száz kormányellenes tüntetőt vett őrizetbe szombaton Minszk belvárosában. Becslések szerint mintegy kétezer ember követelte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök lemondását. A többségében nőkből álló demonstrálók útját elállták a rendőrök, akik aztán egyesével emeltek ki embereket a tömegből. A Twitter-bejegyzések szerint egyikük a fehéroroszországi tüntetések egyik legismertebb alakja, a 73 éves Nina Bahinszkaja, akinek nevéhez többek között a tüntetés egyik szimbóluma, az ország régi zászlajának lengetése fűződik. Amikor ezt nemrég elvette tőle egy maszkos egyenruhás, Bahinszkaja simán belerúgott a nála kétszer nagyobb emberbe. A nagymamát a tüntetés egyik hősének tartják az ellenzékiek, gyakran fotózkodnak vele a tüntetéseken.






 

 






Szemtanúk szerint a tüntetésről egy eszméletlenül heverő nőt mentővel szállítottak el.

(via mti, 168 Óra) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top