Politika

Szlávik János: Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek

hvg.hu

A főorvos a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés fontosságára is felhívta a figyelmet.





A legnagyobb tévhit, hogy a koronavírus nem létezik, és olyan mint egy influenza

– mondta a HírTV-nek Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Hozzátette, sajnos a magyarországi számok is azt mutatják, hogy egyre többen ember betegszik meg, és egyre több ember kerül kórházba.

 






“Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek” – mondta a főorvos, aki szerint azokban az országokban, ahol a járvány enyhébben zajlott le az első hullámban, sokkal több vírustagadó van. Bízik benne viszont, hogy a második hullám idején sokkal kevesebb ember fogja hirdetni azokat a téveszméket, amelyek a koronavírussal kapcsolatban terjednek.

 

Szlávik János elmondta: fontos lenne, hogy azok, akik nagyobb veszélynek vannak kitéve az influenza szempontjából, ebben az évben különös gondossággal oltassák be magukat, mert ez nagy segítség lehet az orvosok számára a megfelelő diagnózis felállításában.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top