Politika

Orbán Viktor: külföldi munkavállalók magyar településeket vásárolnak fel

Alfahir.hu

A Parlament őszi ülésszakának első azonnali kérdések óráján rendesen ment a csörte. Jakab Péter figyelmeztette Orbán Viktort, hogy a mesének vége, itt az ideje, hogy felébredjen.






 

Orbán: a Jobbiknak nincs jelölte

Jakab Péter a Jobbik elnöke kiemelte, hogy számtalan csörtét megvívott itt a parlamentben Orbán Viktorral, aminek során bármiről is kérdezte, mindig másra válaszolt.

Az én világomban az emberek nyugati életszínvonalat és szabadságot szeretnének. Az ön világában a nyugat nem vonzó, de a fehérorosz rezsim igen

– folytatta. Jakab szerint Orbán egy teljesen más filmet néz, hiszen ahogy kiemeli, a kormány szerint hamarosan fel kell rá készülnünk, hogy nyugatról rengeteg munkavállaló jön majd hozzánk.

egy holland kipróbálná ezt a minimálbért, és minimál nyugdíjat?  Kabaré amit ön csinál ezzel az országgal. A mesének vége, térjen vissza közénk

– zárta mondandóját.

 

Orbán reagálva Jakab szavaira megemlítette, hogy a kihívás számára az, hogy értelmetlen kérdésekre kell értelmes választ adnia. Szerinte, ha a pártelnök elmegy néhány helyre Magyarországon, akkor látni fogja, hogy a nyugat-európai munkavállalók már megérkeztek, sőt kistelepüléseket vásárolnak fel. Tévedés azt hinni, hogy a hazai bérek miatt jönnének, sokkal inkább az életminőségért.

 






Jakab válaszként a borsodi október 11-i időközi választást említette meg, attól majd biztosan felébred a miniszterelnök. A magyarok már nem kérnek a fenyegetésekből és a hazugságból, a pártelnök szerint nyugati jólétre vágynak az emberek nem pedig keleti rezsimre.

 

Orbán kiemelte, hogy elismeri a választási jog nem egy könnyű olvasmány, de ha Jakab mégis figyelemmel végig olvassa, akkor ráfog jönni, hogy Borsodban nincs a Jobbiknak jelöltje, hiszen Bíró László a baloldal jobbikos jelöltjeként indult.

 

Nem lesz ingyenteszt

Kunhalmi Ágnes (MSZP) az ingyenes tesztelésről kérdezte Orbán Viktort. Emlékeztetett, hogy a külföldről hazaérkezők számára 19.500 forintot kell fizetni. Viszont ha nincs elég teszt, akkor nincsenek jól azonosítható gócpontok sem – fogalmazott a politikus, hozzátéve: azok viselkednek felelősen, akik önként választják a tesztelést. Emlékeztetett arra is, hogy ezek az emberek már egyszer megfizették ezt, járulékot formájában.

Ha a gazdaságot működtetni akarjuk, akkor tesztelni kellene, így időben ki lehet szedni a fertőző embereket – mondta a szocialista politikus, ezután megkérdezte a a miniszterelnöktől: nem gondolta-e meg magát.

Orbán Viktor válaszában viszont arról beszélt, hogy követik a WHO protokollt, ha orvos, vagy hatóság rendeli el a tesztelést, az ingyenes. Megoszlanak a vélemények a tesztelés értelméről, de a tesztelés profitarányát igyekeztek lecsökkenteni. A 19.500 egy korrekt ár – mondta.

Kunhalmi Ágnes ismét próbálkozott ezután azzal, hogy nem mindenkinek ingyenes a tesztelés, főleg azoknak a kontaktszemélyeknek, akiknek nincs tünetük, de Orbán Viktor viszontválaszában csak az eddigieket ismételte meg.

A DK-s Varju László szintén az ingyenes tesztelésről kérdezett, és arról, hogy hol van az erre a járulék formájában az államkasszába befizetett pénz.

 

Ám ezt a miniszterelnök egyetlen mondattal hárította el:

“Ha azt akarjuk, hogy a tesztelésből ne legyen üzlet, akkor be kell vezetni a hatósági árat. Mi bevezettük”.

 

A következő körre már csak elmúlltnyólcévezés volt a válasz.






 

Schmuck Erzsébet (LMP) egy pótköltségvetést javasolt, illetve egy válságkezelő csomagot is. Orbán Viktor szerint viszont egyik sem lesz. Azt ugyanakkor elismerte, hogy nem sok az emberek fizetése, de Gyurcsány idejében ennyi sem volt – játszotta ki a miniszterelnök az ászt a pakliból.

 

Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd pártigazgatója szintén a koronavírus tesztek ingyenességének bevezetéséről érdeklődött, mire a fideszes frakció elröhögte magát. Orbán Viktor kiemelte, hogy a pártelnökük vezeti Budapestet, ahol több, mint 100  milliárd forint áll szabad felhasználásra. Kocsis válaszul megemlítette, hogy miközben a kormány nem támogatja a rászorulókat, mégis elvárják tőlük, hogy kifizessék a teszteket. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy aki betegnek érzi magát, forduljon a háziorvosához, aki ingyenes tesztelésre küldi majd. Ezt tudja mindenkinek tanácsolni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top