Politika

Szlávik János szerint szankciók kellenek a magyarok fegyelmezéséhez

Fotó: MTI

Az infektológus szerint, szükség van a maszkviseléshez kötött büntetésekre. A magyarok ezek nélkül ugyanis nem tartják be az előírásokat.





Kétségbeesve látom, hogy egyre kevesebben hordják a maszkot. Pedig egyelőre tényleg nincs más eszközünk a vírus ellen, mint a maszk, a távolságtartás és a gyakori kézmosás” – idézi a 24.hu Szlávik János infektológus főorvos Figyelőnek adott interjúját.

 

A szakember szerint, a magyarok csak azokat a szabályokat tartják be, amik megszegését büntetik, ezért szükséges szankcionálni a maszk hiányát. Azonban az infektológus úgy látja, ez sem garancia arra, hogy az emberek betartják majd a szabályozásokat. “Gondoljunk csak a közlekedési morálra” – jegyzi meg Szlávik.

 

A főorvos azt gondolja, hogy “csacsiság” az a mondás, miszerint a magyarok fegyelmezettek, csak azért maradtak otthon az első hullám alatt, mert megijedtek, mert kötelező volt, és mert nemigen volt hova menni a patikán és az élelmiszerbolton kívül. (24.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top