Politika

Egy fideszes balatoni polgármester levélben kéri a helyieket, hogy segítsenek megmenteni egy vízparti területet

24.hu

Csopak fideszes polgármestere levélben fordult a helyiekhez és a civil szervezetekhez, hogy támogassák és erősítsék meg az önkormányzatot abban a szándékában, hogy a korábbi Bahart-kikötő környékét ne engedjék beépíteni.






 

Ambrus Tibor az önkormányzat oldalán arról ír, hogy a Bahart reorganizációjakor több balatoni önkormányzat képviselői közül egyedül ő nem írta alá azt a megállapodást, amely a kikötő jelenlegi területének használatát szabályozta volna. Eszerint – bár 25 évig ingyen használhatták volna a kikötőt – úgy osztották volna ketté a területet, hogy csak a móló maradt volna Csopak használatában, a kikötő előtti vízparti rész nem. A terület végül egyben maradt, így viszont elárverezi a Bahart, a vízparti terület kikiáltási ára 52 millió forint.

 

 

A polgármester és a képviselő-testület viszont azt szeretné, hogy a terület maradjon közpark, ahol sétálni lehet, ahol le lehet jutni a vízhez szabadon.

 

Szeretnének elbontani egy jogellenesen épített kerítést és padokkal, új növényekkel színesíteni a teret. A polgármester információ szerint sok befektetői csoport szeretné megvenni a területet, és kérni annak átsorolását, ezt volt aki már jelezte is nekik.






 

Az egyértelmű, hogy ha valaki 50 millióért vesz egy terültet, az nem közparkot képzel el rá. A polgármester viszont azt kéri a helyiektől, hogy támogassák őt abban, hogy ne engedélyezze az önkormányzat a terület beépítését.

A csopakiak pedig még ezen a területen sem tudnak majd szabadon a Balaton partjához menni. Ez a fenyegetés most valós. Én abban kérem az Önök – és minden civil szervezet – segítségét, erősítsenek meg bennünket, hogy Önök is nyitott közparkként szeretnék a jövőben látni és használni ezt a területet és egyetértenek abban, hogy többlet építési jogot ne adjunk a területnek

– írja a polgármester.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top