Politika

Koronavírus-mentőcsomagot készít Budapest

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Bár korábban visszautasította a kormány  javaslatát a főváros számláján lévő, másra szánt pénz turizmus megsegítését célzó felhasználásáról, Budapest most azt tervezi, lehetőségeihez mérten segíteni fogja az ágazatot — írta meg a Népszava a Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel folytatott háttérbeszélgetés alapján.






 

A jövő heti közgyűlésre új előterjesztés készült, amelynek értelmében a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját 70 százalékkal, a teraszok után fizetendő díjat 90 százalékkal csökkentik szeptember és március között a fővárosi területeken. A taxisok 70 százalékos engedményt kapnak a jövő évi drosztdíjból.

 

Kiss Ambrus elmondta: Budapest önkormányzata folytatja az idősotthonokban élők és az ott dolgozók tesztelését, szeptemberben a 2000 dolgozó közül 900 munkatárs PCR-tesztjét végezték el, míg a bent lakók esetében 1600-at. A főváros további 20 ezer PCR teszt beszerzését tervezi, az előző csaknem 20 ezres készletből ugyanis alig 5000 maradt, márpedig a hajléktalanellátók és az idősotthonok tesztelését két hetente megismételnék.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top