Politika

FRISS: Helikopter Péter bejelentette, mi lesz a határzárral október 1-től

nyugatifeny.hu

Marad.






A határokon a belépésre vonatkozó korlátozások október 1. után is fennmaradnak – mondta Szijjártó Péter hétfőn az ATV-nek.

 

A külügyminiszter azzal indokolta a határzár fenntartását, hogy

“a vírus utánpótlását kívánják elvágni ezzel”

 

Szijjártó azt is elmondta, az új napi esetek száma Európa-szerte növekszik.

„Ez alól sajnos nem képeznek kivételt a térségbeli vagy éppen szomszédos országok sem. Mi úgy ítéljük meg, hogy a határainkon korábban életbe léptetett korlátozó intézkedések feloldása a járványügyi helyzet romlásához vezetne”.

 






Szijjártó ugyanakkor azt is elárulta, hogy a visegrádi országokra vonatkozó enyhébb szabályozás nem változik.

“A visegrádi négyek bizonyos szempontból kivételt jelentenek, az meg azért természetes, mert a világjárvány eddigi kezelése során mi a legszorosabban a visegrádi országokban működtünk együtt.

Tehát a legjobb információkkal arról rendelkezünk – Magyarországon kívül természetesen -, hogy ott milyen a helyzet, mit tesznek, a kormányzati intézkedéseknek pedig mik a hatásai. Így természetes, hogy a visegrádi országokra más, egy kicsivel talán enyhébb szabályozás vonatkozik”.

– közölte a tárcavezető.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top