Politika

A kormány nem egy emeléssel, hanem három év alatt növelné meg az orvosok bérét

Kép forrása: MTI

Három évre húzná szét az orvosi bérek rendezésének folyamatát a kormány, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint három ütemben növelnék az orvosok járandóságát:

  • 2021 januárjától 80,
  • 2022 januárjától 20,
  • 2023 januárjától pedig újabb 20 százalékkal.

 

A béremelésről szóló tárgyalásokat csütörtökön kezdte meg Kásler Miklós EMMI miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke.

 

Kincses Gyula egy korábban a hvg.hu-nak azt mondta, hogy

egy növekvő arányú, de elhúzódó béremelésnek nincs meg az a szakmai és politikai haszna, mint az egyösszegű, jelentősebb tételűnek.

 

A Kamara javaslatára módosulhat a büntető törvénykönyv is, mivel a szervezet a hálapénz elfogadását és egy bizonyos összeg felett annak fizetését is büntetőjogilag szankcionálná – emlékeztetett a Magyar Nemzet.


 

A MOK álláspontja szerint a paraszolvencia tiltása a magyar orvostársadalom 94 százalékát nem érintené hátrányosan, mivel ők vagy egyáltalán nem kapnak hálapénzt, vagy nem akkora összegben, amit ne kompenzálna a bérrendezés.

 

A kormánynak nagyon bejött ez a választás előtt, részletekben való emelgetés. Gondoljunk csak a “13. havi” nyugdíjra..

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top