Politika

Jobbik: Orbánék most eszméltek fel, hogy hiba volt elüldözni Magyarországról az egészségügyben dolgozókat

Alfahir.hu

A Jobbik sajtóközleményében azt írja, Orbán Viktor kényszerhelyzetbe került és nagy nehezen felismerte, hogy szükség lesz orvosokra a következő hónapokban, de jobb, ha tudja: ápolókra is.

 






“A Jobbik, mint valódi néppárt, a szakma álláspontjával összhangban, már hosszú évek óta követelte az egészségügyi dolgozói bérek gyors és radikális emelését. Üdvözöljük a béremelést, de azt nem értékelnénk túl. Ez ugyanis még mindig azt fogja jelenteni, hogy egy orvos Európa nyugati országaiban ugyanúgy a többszörösét keresi meg a magyar kollégáihoz képest. Az egészségügyi szakdolgozók bérének pedig a megduplázása is kevés lenne.” – olvasható a párt közleményében.

 

A Jobbik szerint Orbánnak nem Brüsszelt kellene kéthavonta kamuból megállítania, hanem a magyar emberek bérének kiegyenlítéséért, a bérunióért kellene harcolnia nap mint nap.

 

“Szomorú, hogy egy ilyen súlyos válsághelyzet kell ma ahhoz, hogy az orvosok bérét rendezzék, úgy, hogy a szakdolgozók bére most sem kerül érdemi emelésre. Reméljük, ahhoz nem kell sok magyar honfitársunknak éhen halnia, hogy rájöjjön a kormány, általánosságban is fel kell zárkóztatni a magyar béreket. Az első lépés után a kormány remélhetőleg élni fog a lehetőséggel, hogy a hálapénzzel leszámoljon, és végre az ápolók, szakdolgozók is komoly fizetésemelésben részesülhessenek.” – írják.

Bízzunk benne, hogy a jövőben nemcsak akkor jut a kormány eszébe az egészségügyi dolgozók sorsa, amikor egy világjárványban elengedhetetlen szükség van a segítségükre, hanem békeidőben is

– zárták közleményüket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top