Politika

Karácsony megszerzi a pénzt Budapestnek az EU-tól, Orbán nem tudja lenyúlni!

ezalenyeg.hu

Sikeres Karácsony Gergely városdiplomáciája! Az Európai Parlamentben egyre többen támogatják, hogy a városok közvetlen támogatáshoz jussanak az európai zöld átmenetet és a járvány utáni gazdasági talpraállást segítő alapokból.





Az Európai Parlamentben egyre többen támogatják, hogy a városok közvetlen támogatáshoz jussanak az európai zöld átmenetet és dekarbonizációt (Just Transition Fund), illetve a világjárvány utáni gazdasági talpraállást (React EU) segítő alapokból.

 

Az illetékes szakbizottság már szavazott is róla, habár az EP plenáris ülésének döntése még hátra van.

 

Karácsony Gergely zöld-baloldali városvezető szerint “Budapest zöldítése és fenntarthatóvá tétele nem végezhető el külső források nélkül”, ezért elengedhetetlen, hogy közvetlen EU-pénzekhez juttassák Budapestet. A főpolgármester így fogalmaz:

Miközben a kormány pénzügyileg megfojtana minket, az EU-ban komoly erők ismerik fel, hogy a nagyvárosok kulcsszereplők közös európai céljaink – a klímakrízis elleni küzdelem és az igazságos, fenntartható gazdasági fejlődés – megvalósításában.

 

Nem csoda, hogy Karácsony Gergely megelőzte Orbán Viktort az alkalmassági rangsorban!






 

Karácsony Gergely posztja végén köszönetet mondott a Jávor Benedek által vezetett brüsszeli városképviseletnek is, azt írta:

rendkívül jó hír, ami nem utolsósorban Budapest Főváros Brüsszeli Irodájának munkáját dicséri!

 

Budapest Főváros Brüsszeli Képviselete a hírre úgy reagált:

Büszkék vagyunk, és nem dolgoztunk hiába! Az általunk kidolgozott módosító indítványokat, amelyek biztosítják a városok széleskörű bevonását az uniós források szétosztásába a járvány utáni helyreállítási csomag részét képező React-EU javaslatban, a Renew Europe és a Zöld frakció egyaránt felkarolta, és – többek közt Cseh Katalin a Renew Europe alelnöke – benyújtotta az Európai Parlamentben. A Regionális fejlesztés bizottság tegnapi szavazásán számos módosító javaslatunk többségi támogatást kapott, így nagy reményekkel nézünk a plenáris szavazás elé! Folytatjuk a munkát, hogy más forrásoknál is biztosítsuk az önkormányzatok bevonását, és hozzáférésük megkönnyítését!

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top