Politika

Kétszínű, hazug játékot űz a kormány – Megpróbálnak mindenkit hülyének nézni!

Pestibulvar.hu

Fontos kérdésről kellett szavazniuk az EP-képviselőknek, melynek hatása minden uniós állampolgárra hatással lesz, így minden magyarországi állampolgárra is. A magyar kormány EP-képviselői is támogatták a javaslatot, itthon azonban nagyon más hangnemet ütött meg a Fidesz az üggyel kapcsolatban.

 


Ujhelyi István szocialista képviselő hívta fel arra az elképesztően kétszínű játékra a figyelmet, melyet a kormánypárt hajtott végre az elmúlt időben. Bejegyzését azzal a vicces találós kérdésnek is beillő címmel kezdi, hogy

“A FIDESZ KINT MEGSZAVAZTA, A KORMÁNY ITTHON NEM TARTJA BE, MI AZ?!”.

 

A valóság azonban nem ennyire mókás, mivel ez inkább csak a “bosszantó fideszes működés lenyomata, amit kénytelenek voltunk kényszerből megszokni az elmúlt években”.

 

Az MSZP EP-képviselője bejegyzésében kifejti: “most annyi történt, hogy hiába szavazta meg – nagy nehezen – a Fidesz EP-delegációja pár hónapja az új közegészségügyi stratégiát és benne az általunk szorgalmazott Európai Egészségügyi Unió koncepcióját, az abban szereplő kötelező stressz-teszt végrehajtásától a magyar kormány már vállaltan húzódozik.

De kezdjük az elejéről: idén júliusban az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta azt a közegészségügyi stratégiát, amelynek egyik pillére annak az Európai Egészségügyi Uniónak a koncepciója lett, amelyet többek között én dolgoztam ki a szociáldemokrata frakció tagjaként.

 


A Fidesz EP-képviselői először megpróbálták megfúrni és kiszavaztatni azt a részt, amely az egészségügyi ellátórendszerekben kötelezően elvégzendő stressz-teszteket ír elő a tagállamoknál és ennek alapján egy minőségi minimum-követelményekből álló keretrendszer megalkotását kéri az Európai Bizottságtól.

A FIDESZESEK GÁNCSOSKODÁSA NEM SIKERÜLT, EZ A TÉTELSOR IS NAGY TÖBBSÉGGEL ÁTMENT, ÍGY A VÉGSZAVAZÁSNÁL A NER KÉPVISELŐI IS KÉNYTELEN-KELLETLEN IGENT NYOMTAK A TELJES DOKUMENTUMRA.

 

Vagyis, a kormánypárt európai politikusai is támogatták Brüsszelben az Európai Egészségügyi Unió koncepcióját, a stressz-teszttel és a minőségi minimum-követelményekkel együtt. De ezek szerint ez Budapesten túl sokat nem jelent.”

 

Ujhelyi az üggyel kapcsolatban levélben felkereste Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárt, és a szakmai kérdések mellett arra is választ várt volna, hogy “a magyar kormány mikor fogja végrehajtani a magyar egészségügyi rendszer stressz-tesztjét, hogy megtudjuk hol vannak a fehér foltok, hol szükségesek európai szintű, minőségi minimum-követelmények.

 

A professzor-asszony, aki az uniós források elköltése és a megelőzhető halálesetek számának csökkentésére irányuló szakmai programok kapcsán sok helyen ugyan vitatható, de egyébként korrekt és érdemi választ küldött, a stressz-teszt kapcsán már meglehetősen lehangolóan reagált. (Azon most jótékonyan lépjünk is túl, hogy válaszlevele végére csak sikerült odabiggyeszteni egy végletekig fals és kiábrándító stílusú „elmúltnyolcévezést”.)

 


Az egészségügyért felelős kormánytag ugyanis kerekperec közölte, hogy külön stressz-tesztre nincs szükség, hiszen a kormány folyamatosan értékeli az egészségügyi ellátórendszer teljesítményét és folyamatos párbeszédben van a kabinet a többi tagállammal és az uniós intézményekkel is. Az államtitkárasszony azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy az egészségügy szervezése és finanszírozása tagállami hatáskör; ezzel pedig nyilvánvalóan azt akarta kimondatlanul is jelezni, hogy uniós beavatkozást, vagy bármilyen minőségi előírást nem vesznek jó néven.

HIÁBA TEHÁT AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS IMMÁR AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK TÁMOGATÁSA, HIÁBA SZAVAZTA MEG BEFOGOTT ORRAL A FIDESZ EP-DELEGÁCIÓJA IS A VONATKOZÓ ÁLLÁSFOGLALÁST, AZ EURÓPAI EGÉSZSÉGÜGYI UNIÓTÓL EGYELŐRE MÉG HÚZÓDOZIK A MAGYAR KORMÁNY.

 

Pedig ennek a programnak a megvalósítása minden magyar ember kiemelt érdeke, ez garantálná – a tagállami hatáskör megtartása mellett – a betegbiztonságot és a minőségi ellátást.

 

Itt tartunk most. Mi dolgozunk tovább, az Orbán-kormány pedig idővel be fog állni a program mögé. Így kell lennie, ha nekik tényleg Magyarország az első.

 

A Fidesz kint megszavazta, a kormány itthon nem tartja be, mi az?!A cím egy vicces találós kérdés is lehetne, de…

Közzétette: MSZP – 2020. október 4., vasárnap

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top