Politika

Nem állítja le Magyarország a remdesivir-kísérleteket, hiába nem hatékony a szer a WHO szerint

A kép illusztráció! - Forrás: Fierce Pharma

Nem fogják Magyarországon leállítani a remdesivir klinikai vizsgálatát, csak azért, mert a WHO úgy véli, hogy a szer nem hatásos – mondta Szlávik János főorvos az ATV-nek.

Az Egészségügyi Világszervezet 11 ezer koronavírusos betegen végzett kutatása szerint a remdesivir nem csökkenti a halálozást, sem a felépülés idejét, más, korábban végzett kutatások szerint viszont akár harmadára csökkenhet a súlyos betegek felépülési ideje.

 

Ez nem ilyen egyszerű. Ezért nem állítunk le egy klinikai kutatást, mert az Egészségügyi Világszervezet bejelenti” – fogalmazott Szlávik János főorvos az ATV-nek.

Úgy gondolom, akkor járunk el helyesen, ha megvárjuk a klinikai vizsgálatok végét és akkor lehet kijelenteni, hogy hatékony vagy nem hatékony, ráadásul mi eddig is hangsúlyoztuk, hogy ez nem csodaszer” – mondta a főorvos a hírcsatornának.

 

Szlávik úgy látja, hogy egy ilyen kutatási eredményt nem a WHO, hanem független szakértők szoktak elbírálni. Továbbá az sem mindegy, hogy kinek, mikor, milyen dózisban adják a hatóanyagot.

 

A Richter által fejlesztett remdesivir kísérletei Magyarországon négy orvosegyetem centrumában, két országos intézetben és a Szent János kórházban indult el. (portfolio.hu)

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top