Politika

Lázár János: A belterjesség lehet a Fidesz veszte

168ora.hu

Orbán Viktor rajta kéri számon mások vereségét is, mondta el Lázár János a Válasznak adott interjújában, de szerinte ez csak annak köszönhető, hogy Orbán a nehezített pályára teszi azokat, akikhez kötődik. Lázár amúgy negyedvonalbeli Fidesz-politikusnak mondja magát (“A  kudarcok hatására változik az ember”), és azt is mondja, a barátja, Spéder Zoltán üzletember elleni fideszes támadássorozat erős motivációt adott neki, hogy otthagyja a kormányzatot. 






 

Szerinte a Fideszben sokan rosszul vonták le a következtetést, hogy csak a kommunikációval is lehet nyerni, és ezzel Rogán Antal térnyerésére is utal. “Még ma sem lehet a világban kizárólag kommunikációval hatalmon maradni. Aki így gondolja, az homokra épít várat. Nincs könnyebb út: a kommunikáció mögött szakpolitika is kell, hétköznapi aprómunka és mérhető teljesítmény.”

 

Lázár nem tagadja, hogy a borsodi választás előtt a Fidesz krumplitól a laptopig osztogatott, “a Fidesz is ugyanolyan tömegpárt, mint bármelyik Európában”. Paks II szerinte jó döntés volt, mert a szuverenitást szolgálja. Kína felé azonban hiba túlságosan nyitni. Szerinte mentalitáspróbléma, hogy amikor a Strabagnak volt 600 milliárdos bevétele, az senkit sem zavart, amikor Szijj Lászlónak vagy Mészáros Lőrincnek, akkor meg igen.

 

Azért kapott pénzt rögtön a teniszszövetségi feladatokra, a pénzügyek rendbetételére, mert Orbán tudja, ha odaadja a pénzt, Lázár el fogja végezni a munkát.






 

Lázár azt gondolja, a médiának nemzeti kézben kell lennie, ez a szuverenitás kulcsa.

 

Szijjártó jachtozásával kapcsolatban megjegyzi, ha a Fidesz nyer 2022-ben, nekilát a hibák kijavításának. Ugyanakkor úgy látja, a belterjesség lehet a fidesz veszte, ha hagyná, hogy beszűküljön a bázisa.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top