Belföld

Nem jó a fűtés az új emeletes vonatokon

168ora.hu

A 30-40 perces utat kapucniban, fagyoskodva teszik meg az utasok.

 


Az utasok majd megfagynak, nagykabátban, kapucnit felhúzva ülnek az új emeletes MÁV vonaton – idézi a 24.hu egy olvasóját. A jegyvizsgáló szerint azért nincsen fűtés az új emeletes vonaton, mert meghibásodott a klímaberendezés. Ez a probléma a kalauz szerint már a vonat augusztusi üzembe állítása óta így van, persze nyáron ez nem okozott akkora gondot, olvasónk szerint viszont most már 16-18 fok körüli hidegben ülnek az utasok.

 

A MÁV tud a problémáról, a kezelése a gyártó Stadler feladata, és már folyamatban van – írta a MÁV a 24.hu-nak. Vagyis ezek szerint már javítják a fűtést, de arról nem kaptunk információt, hogy várhatóan mikor lesz újra használható a rendszer. A MÁV hozzátette, a KISS emeletes motorvonatok utasforgalmi próbaüzemben közlekednek Magyarországon.

 

A MÁV 40 darab 600 ülőhelyes KISS elővárosi villamos motorvonatra kötött megállapodást. Az első két eseti szerződésben összesen 19 motorvonatot hívtak le, amelyek a két legforgalmasabb Budapest elővárosi vonalszakaszon közlekednek majd Cegléd és Vác felé. Az első elkészült egységet március közepén néhány napig utasforgalmi próbaüzem keretében már használhatták a vonatozók, de a határzár miatt a svájci gyártó cég hazarendelte Magyarországon dolgozó külföldi munkavállalóit. Jelenleg két emeletes motorvonat jár a váci és egy a ceglédi vonalon.


 

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár tavasszal elmondta:

A 40 darab emeletes motorvonat több mint 205 milliárd forintba kerül, ennek fejében 24 ezer új ülőhely-kapacitással gyarapszik a személyszállító vasúttársaság.

 

A MÁV olyan emeletes vonatokat vett, melyek nem férnek be az alagutakba, de a társaság már akkor jelezte, hogy a januárban forgalomba álló új KISS motorvonatok vonalain nincsenek alagutak.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top