Politika

Kiderült: tízből egy magyar nem kap időben egészségügyi ellátást, túl nagy a várólista

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Magyarországon valóban tetemesek a várólisták, így sokan vannak, akik nem férnek hozzá időben az egészségügyi ellátáshoz, kezeléshez.

A lakosság 13%-a későn, vagy egyáltalán nem jutott hozzá valamilyen egészségügyi ellátáshoz, mert túl sokat kellett várnia vizsgálati időpontra, kezelésre, műtétre vagy gyógyszerre – derült ki a KSH most publikált, 2019-es felmérésen nyugvó elemzése alapján.

 

Legnagyobb arányban a budapestiekkel fordult ez elő: minden ötödik budapesti válaszadó tapasztalta ezt a felvételt megelőző 12 hónapban.

 

Nagy távolság, vagy nehézkes közlekedés miatt nem jutott hozzá valamilyen szükséges ellátáshoz a lakosság 2,7%-a, anyagi okot 12% említett. Utóbbi miatt az egyes ellátások közül a lakosság

  • 3,9%-a orvosi ellátáshoz,
  • 8,1%-a fogorvosi ellátáshoz,
  • 1,3%-a mentálhigiénés ellátáshoz,
  • 4,3%-a gyógyszerhez nem jutott hozzá.

 

Ötévente kerül sor az Európai lakossági egészségfelmérésre, a legutóbbi 2019-ben volt, amelynek az adatait most publikálta a KSH. (portfolio.hu)

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top