Politika

10 millió forintot fizet a kormány, hogy jobb színben tüntessék fel a magyar politikusokat az USA-ban

nyugatifeny.hu

Nem először.






Az amerikai magyar nagykövetség három hónapra (2020 szeptembere és decembere között) fogadott fel egy amerikai kommunikációs céget azzal a céllal, hogy pozitív médiamegjelenést biztosítson a magyar politikusoknak és szembeszálljon az amerikai sajtóban megjelenő negatív visszhangokkal.

Mindezt 35 ezer dollárért, azaz nagyjából 10,8 millió forintért

– írta meg a Szabad Európa.

 






A washingtoni magyar nagykövetség emellett arra a feladatra is felkérte a Strategic Improvisation nevű amerikai kommunikációs cég igazgatóját, David Reaboi-t, hogy

építsen ki egy írókból és szakértőkből álló hálózatot,

akik havonta legalább 5 alkalommal interjú vagy publicisztika formájában megjelenési lehetőségeket biztosítanak a magas rangú magyar kormányzati tisztségviselőknek.

 

A lap cikkében emlékeztet arra is, nem ez az első alkalom, hogy a magyar kormány politikai lobbistákon keresztül szeretne népszerűbbé válni az Egyesült Államokban. Két évvel ezelőtt, 2018-ban ugyanis összesen 970 millió forintot költöttek erre a célra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top