Politika

Magyarországon túl sok a lélegeztetőgép, úgyhogy gyorsan átpasszolunk 150 darabot a cseheknek

nyugatifeny.hu

Mert miért ne.


Andrej Babis cseh miniszterelnök pénteken a Twitteren jelentette be, hogy Magyarország 150 darab lélegeztetőgépet küld Csehországnak.

A lélegeztetőgépeket a cseh tűzoltók fogják átvenni, és egyelőre az állami tartalékalap raktáraiban helyezik el. Onnan szükség esetén a kórházakba szállítják. – írja az MTI.

 

A cseh hatóságok csütörtökön közölték, hogy Prága segítséget kért az Európai Unió és a NATO tagállamaitól az egyre gyorsabban terjedő koronavírus-járvány leküzdésére. – írja a 444.hu.

 

Babis csütörtökön szintén a Twitteren írta, hogy az Európai Bizottság saját tartalékaiból 30 lélegeztetőgépet küld Prágába. Babis a nap folyamán telefonon beszélt Ursula von der Leyennel, a bizottság elnökével, aki egyben megígérte, hogy felszólítja a többi uniós tagállamot, ajánlják fel szabad egészségügyi kapacitásaikat a cseheknek.

 

Lubomír Metnar cseh védelmi miniszter szerint pedig a NATO pénteken hoz döntést arról, hogy a szervezet tartalékaiból 60 lélegeztetőgépet küld a cseheknek.


 

A magyar kormánynak bőven van lélegeztetőgépe, amit oda tud adni Csehországnak, a kormány ugyanis nagyjából 300 milliárd forintért vásárolt 16 ezer darab lélegeztetőgépet.

 

Az európai országok közül Magyarország vásárolta a legdrágábban az ilyen gépeket, Olaszországnál több mint tízszer, Németországnál pedig ötvenszer magasabb egységárat fizetett a magyar kormány.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top