Politika

Most érkezett: a magyar emberek érdekeit veszélyezteti Orbán zsarolása az uniós vezetők szerint

nyugatifeny.hu

Tetszik vagy sem, Orbánnak is be kell tartania az uniós játékszabályokat.






Népszavának küldött rövid reakciót Iratxe García Pérez, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője, miután Orbán Viktor miniszterelnök a költségvetés vétójával fenyegette meg az EP-t a jogállamisági feltételek megszavazása miatt.

 

“A jogállami szabályrendszer célja az európai értékek és demokrácia előmozdítása, vagyis minden európai javát szolgálja. Ha Orbán szeretné megakadályozni a költségvetés vagy a járvánnyal kapcsolatos helyreállítási alap elfogadását, akkor

a magyar emberek érdekeit veszélyezteti, mert a támogatások főleg a pandémia következményeinek az enyhítését szolgálják”

– írta meg Pérez a lapnak.

 

A spanyol politikus azt is hozzátette, hogy Orbán elég nagy bajban lenne, ha meg kellene magyaráznia a magyar embereknek, hogy miért mond le a vállalkozásokat és az egészségügyet segítő, nem elhanyagolható nagyságú EU-s forrásokról a járvány második hullámának közepén.

“Az Európai Uniót nem lehet zsarolni!” – mondta még Pérez.

 






Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője is megszólalt az üggyel kapcsolatban: felszólította a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a jogállamiságról szóló kompromisszumot.

“Ne játsszanak ezzel!” – üzente a magyar és a lengyel államfőnek, akinek szintén nem tetszik, hogy az uniós források kifizetését jogállamisági feltételekhez kötik.

(Népszava nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top