Politika

Tűzközelben a miniszter – Fontos szerep jut Rogánnak a jövőben!

Kép: MTI

Hiába tombol az országban egy súlyosabb járvány, a magyar kormánynak maradt arra energiája, hogy az emberek életének megmentése mellett, olyan kérdésekkel is foglalkozzanak, ami a többségünk életét nem befolyásolja.

 






Orbánéknak most például az volt fontos, hogy a kaszinók leendő üzemeltetőjének készítsék elő a terepet. Ha pedig azt is megnézzük, mennyi pénzről van szó, akkor nem is fogunk csodálkozni azon, hogy a kormánynak ez most ennyire fontossá vált.

 

Előbb júniusban módosították a szerencsejátékról szóló törvényt úgy, hogy nemzetgazdasági érdekké válhat, hogy ki legyen a kaszinók üzemeltetője. Később pedig azzal egészítették ki a dolgot, hogy az eddigi öt helyett már hét kaszinót is birtokolhat egyetlen tulajdonos.

 

Az új eljárásrend szerint pedig már nem Varga Mihály pénzügyminiszter fogja aláírni a koncessziós szerződéseket, hanem a külön erre a célra létrehozott Nemzeti Koncessziós Iroda vezetője,

TEHÁT NEM MÁS, MINT ROGÁN ANTAL.

 

Egyetlen akadály volt már csak Orbánék előtt, hogy az általuk kinevezett személy birtokolja mind a hét kaszinót: mindkét hatályban lévő szerződés 2024-ben jár le, tehát a 2022-es országgyűlési választás után kellene dönteni arról, ki irányítsa tovább a kaszinókat, és az egyáltalán nem biztos, hogy a Fidesz döntése lesz.

 

A kormány azonban ezzel a problémával is foglalkozott!

 






Nyáron törvénykezésben rögzítették, hogy “a szerencsejáték-szervezés állami felügyeletéért felelős miniszter akkor folytathat le kiemelt nemzetgazdasági érdekből ajánlattételi eljárást vagy írhat ki koncessziós pályázatot, ha az adott szerencsejáték-szervező tevékenységre korábban megkötött koncessziós szerződés eredeti időtartamának fele már eltelt” – áll az mfor.hu beszámolójában.

TEHÁT AZ EGYETLEN AKADÁLY IS ELHÁRULT ORBÁNÉK ELŐL, HOGY MÁR A 2022-ES ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELŐTT ELDÖNTSÉK, KI IRÁNYÍTSA IMMÁR MIND A HÉT KASZINÓT.

 

Az új szerződések pedig akár 2034-ig érvényesek lehetnek.

 

A jelenlegi öt budapesti kaszinót 2024-ig irányító LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. beszámolójából pedig kiderül, milyen hatalmas mennyiségű pénzről is van szó, miért volt fontos Orbánéknak a koronavírus-járvány kellős közepén ezzel foglalkozniuk:

 

A cég bevallása szerint, 2019-ben nettó 32,8 milliárd forint volt az árbevételük,

A TAVALYI PROFIT PEDIG 11,7 MILLIÁRD FORINT VOLT.

 

Ez egészen elképesztő profithányadot jelent, csaknem 30 százalékosat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top