Politika

Kiderült: Egyetemistáknak kell majd letesztelniük a tanárokat, napi 5000 forintért

nyugatifeny.hu

De kapnak majd oktatóvideót hozzá – ígéri a minisztérium.


Orbán Viktor november 9-én jelentette be, hogy hetente célzottan fogják tesztelni a kórházi dolgozókat, az iskolai tanárokat, az óvónőket és bölcsődei dolgozókat.

 

Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárának leveléből – melyet a HÖOK vezetésének küldött – most az is kiderült, hogy kik és hogyan fogják ezt elvégezni.

 

A levél szerint az antigén gyorstesztes szűrést az egészségügyi intézményekben az intézmény maga végzi el. A szűrés szervezését György István államtitkár vezetésével a Megyei Védelmi Bizottságok végzik, ezek biztosítják a szükséges gépjárműveket, a teszteket, a személyi védőeszközöket, a szűrésben résztvevők számára a teljes ellátást és szállást is.

“A szűrést végző teamek terveink szerint egy fő gépjárművezetőből, egy adminisztrátorból és két fő orvos-, egészségtudományi képzést folytató hallgatóból fognak állni”

– áll a Telex birtokába került levélben.

 

“A mi feladatunk az egyes teamekhez két-két hallgató biztosítása, melyet az orvos-, fogorvos-, és egészségtudományi képzést folytató harmad-, és negyedévfolyamos hallgatók vezénylésével oldunk meg.

 

A hallgatók a teljes ellátáson túl napi 5000 Ft-os, hétvégi napokon 7500 Ft-os ösztöndíjban részesülnek”

– írta az államtitkár, hozzátéve, hogy a hallgatók felkészítéséhez oktatóvideót fognak készíteni, ami “minden fontos információt és elvégzendő műveletet bemutat”.

 


“A mintavétel hatékonyságát javítandó, a mintavételezést végző orvos-, egészségtudományi hallgatók mellett a kiszálló egységekben olyan gépkocsivezető hallgató biztosítása szükséges, aki nem orvos-, egészségtudományi végzettségű. Így a szűrési egységek száma fokozható, a statikus pontokon lévő szűrési szám is növelhető.”

 

A levél szerint a Közép-magyarországi régióban a Semmelweis Egyetem mellett ezt a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói végzik, Debrecenben, Pécsett és Szegeden pedig a tudományegyetemek más karainak bevonását kérik a minisztériumból.

 

“A Miskolci Egyetem és a Széchenyi István Egyetem is részt vesz a további szűrésekben, ahol az egészségtudományi kar mellett a nem egészségügyi karok hallgatói is bevonásra kerülnek a fentiek értelmében” – áll a levélben.

 

Az egyetemek levélben kapnak majd részletes tájékoztatást a minisztériumtól.

(telex.hu nyomán / címlapkép: illusztráció) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top