Politika

Katonákat küldenek a balassagyarmati kórházba, mert nincs elég orvos és ápoló

nyugatifeny.hu

A katonák egészségügyi feladatokat látnak majd el a kórházban.






Balassagyarmat polgármestere, Gabor Csach tette közzé Facebook-posztjában, hogy a Heves megyéről átirányított orvos-szakápoló kapacitás az ottani kórházak covid-kapacitás kiépülésével lecsökkent, ezt 21 fővel pótolja hétfőtől a honvédség.

 

Ahogy a polgármester írta: “a katonák a Madách Kollégiumban kerülnek elszállásolásra – köszönöm a Tankerület vezető asszony és igazgató úr pozitív hozzáállását -, a tegnap megjelent kormányrendelet szerinti egészségügyi feladatokat látnak majd el a kórházban.”

“Jelenleg 144 covid-beteget gyógyítanak a fertőző osztályon, 7 beteg van lélegeztető készüléken,

és sajnos 5-en hunytak el az elmúlt négy napban.

– közölte Csach Gábor.

 

A polgármester szerint a kórházi nyugalmat veszélyezteti, hogy kiugró mértékben emelkedtek a hétvégi pozitív teszteredmények a városban. Az elmúlt négy napban 28 covidos, 24 kontakt személy került házi karanténba, továbbá 18 személyt felszabadított a kormányhivatal. Balassagyarmaton jelenleg 177-en voltak karanténban.

 










Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top