Politika

Épülhet a Paks 2 atomerőmű — soron kívül kapta meg az engedélyt

(kiemelt kép: paks2.hu)

Nem tököltek sokat.


Kiadta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Paks 2 atomerőműre vonatkozó létesítési engedélyt – tájékoztatta az MTI-t a hivatal pénteken.

 

A közleményben az áll, hogy a Paks II. Atomerőmű Zrt. 2020 októberében létesítési engedély iránti kérelmet nyújtott be a MEKH-hez.

A hivatal megvizsgálta a kérelmet, és megállapította, hogy a cég jogosult a 2×1262 (2524) megawatt névleges teljesítőképességű atomerőmű létesítésére.

 

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvény alapján soron kívül bírálták el a kérelmet – tették hozzá.

 


“A tervek szerint megépülő létesítmény a hazai villamosenergia-rendszer legnagyobb termelő egysége lesz, kiemelt szerepet játszik majd az ország karbonmentes energiatermelésében.”

 

A most megkapott engedély az előfeltétele annak, hogy az új blokkok építési, gyártási, beszerzési és szerelési munkáit megkezdhessék, és az Országos Atomenergia Hivatal által kiadható, a nukleáris létesítményre vonatkozó létesítési engedélyével együtt érvényes.

 

Ezt a létesítési engedélykérelmet június 30-án nyújtották be az Országos Atomenergia Hivatalnak, így azt legkésőbb 2021 őszén kaphatják meg.

(Telex nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top