Politika

Kiosztotta az Európa Tanács emberi jogi biztosa Orbánékat, mert megint belenyúlnak az Alaptörvénybe

nyugatifeny.hu

Aggódik, hogy a magyar embereknek csorbulni fognak az emberi jogai.






Dunja Mijatovic emberi jogi biztos egy közleményben szólította fel a magyar Országgyűlést, hogy halassza el a magyar kormány által múlt pénteken előterjesztett törvényjavaslat-tervezetekről szóló szavazását, mert ha azokat elfogadnák, az rendkívül káros lenne az emberi jogok magyarországi helyzetére.

 

A közleményben kiemelte:

az összetett jogszabálycsomagban szereplő, előzetes egyeztetés nélkül benyújtott, az igazságszolgáltatás működését, a választási törvényt, a nemzeti emberi jogi struktúrákat, a közpénzek ellenőrzését és a szexuális kisebbségeket érintő javaslatok

elfogadásuk esetén alááshatják a demokráciát, a jogállamiságot és az emberi jogokat Magyarországon.

 

Az emberi jogi biztos úgy véli, hogy a kormány által javasolt törvénymódosítások némelyike árthat az igazságszolgáltatás függetlenségének: aggodalmakat vet fel a Kúria elnöke hatáskörének kiszélesítésére irányuló javaslat például.






 

Mijatovic aggasztónak nevezte a szexuális kisebbségek megbélyegzését, és külön kiemelte:

“…ilyen nagy horderejű jogalkotási javaslatokat, különösen alkotmánymódosítást nem szabad elfogadni rendkívüli állapot idején.”

 

Végül felszólította a magyar parlamentet, hogy halassza el a szavazást a rendkívüli jogrend utánra.

(MTI nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top