Politika

Orbán: Soros a világpolitika legkorruptabb embere és az is korrupt, aki őt támogatja

nyugatifeny.hu

Péntek reggel a Kossuth Rádióban.






Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot” – ezzel indította szokásos péntek reggeli interjúját a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Orbán ezt azzal az Európai Unióban zajló vitával kapcsolatban mondta, amely azt követően indult el, hogy hét elején a két ország megvétózta az EU hétéves költségvetését. Hozzáfűzte, természetes az, hogy a költségvetésről viták alakultak ki, és hónapokig tart az elfogadása, “nem látok ebben semmi rendkívülit”.

 

A magyar származású milliárdos tegnap egy hosszú írást közölt a Project Syndicate oldalán, amelyben többek közt kleptokráciának nevezte az Orbán által kiépített rendszert. A kormányfő szerint Soros valójában azt írta le, hogy “kinek mit kellene csinálnia és az tele van fenyegetéssel és zsarolással”.

“Ma a világpolitikai legkorruptabb embere Soros György

Ugye a korrupcióhoz két ember kell: aki a pénzt adja, meg aki elfogadja. És Soros György nagyon sok politikust fizet. Tehát ő az, aki leginkább korrumpálja az európai politikát. Akik most megszólalnak, és a Soros-féle mesterterv végrehajtásában vállalnak szerepet a megszólalásukkal, vagyis támadják, zsarolni akarják Magyarországot meg Lengyelországot, azok bizony mind Soros György által korrumpált politikusok” – jelentette ki a kormányfő.

 

Szerinte az is „tényleg túl van már mindenen”, hogy a milliárdos olyanokat írt a csütörtöki esszéjében, hogy Magyarországon számos vidéki településen a parlamenti választás nem titkos szavazással történik.






“Hihetetlen, hogy egy ilyen gátlástalan ember, mint a mi hazánk fia, milyen rombolást tud végezni” – mondta Orbán, aki szerint az USA-ban biztosan elhiszik Soros állításait, hiszen ott annyit tudnak Magyarországról, mint Bangladesről.

 

Orbán ezt követően visszatért az uniós költségvetéshez, és elmondta, hogy az elfogadásához számos megoldás létezik, ezekről főleg jogi szempontok és nem a politikai többség dönt. A korábban megjelent közleményéhez hasonlóan ezúttal is a menekültekkel magyarázta magyar vétót.

 

Mint mondta, eddig hiába követelték Magyarországtól, hogy bontsuk le a határon épített kerítést, mi ellenálltunk. Most viszont egy olyan kísérlet zajlik, amellyel egy egyszerű többségi vagy kétharmados többséggel a tagállamok egy csoportja ezt ránk kényszerítheti.

 

A kormányfő szerint a vita nem függ össze a pénz kérdésével, hiszen nem arról van szó, hogy az unió pénzt akar adni a szegényebb tagállamoknak, hanem arról döntöttek, hogy közösen vesznek fel hitelt 30 évre.

“Nem is akármekkora hitelt vettünk fel, nem is vagyok nagyon boldog” – mondta, majd kifejtette, hogy a magyar kormány azért vett fel 2,2 milliárd forint euró hitelt, (ennek felét 10 évre, a másik felét 30 évre), mert ahhoz, hogy a politikai vitákban jól szerepeljen az ország, stabil gazdasági lábakon kell állni.

 

Orbán az Operatív törzs reggeli üléséről érkezett a Kossuth Rádióba, így ő is megerősítette a Kósa Lajos által már hajnalban kiszivárogtatott pénteki vírusadatokat. Eszerint 4440 új fertőzött beteget regisztráltak, 96 ember elhunyt el, 7514-en vannak kórházban, közülük 604-en lélegeztetőgépen.

 

A kormányfő ismételten méltatta az egészségügyi dolgozók hősies munkáját, illetve beszélt arról is, hogy 1100 katona van a kórházban, “amit mondtam szeptemberben, hogy állig felfegyverkezve várjuk a második hullámot, igaz”.

 

“Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy túl lennénk a nehezén” – vélekedett Orbán, aki ezzel kapcsolatban Müller Cecíliára hivatkozott. Az országos tiszti főorvos szerint ugyanis még akár az is előfordulhat, hogy a járványgörbe ismét elindul felfele.

 






A koronavírus elleni vakcina kérdésénél a miniszterelnök ismét visszatért Soros Györgyhöz, aki szerinte arra utasította az EU-t, hogy indítson vizsgálatot, amiért Magyarország az unión kívüli oltóanyagok, elsősorban az orosz Szputnyik V után is érdeklődik.

 

Hangsúlyozta, a vakcina nem politikai kérdés és a nyugati oltóanyagokból is 12 millió adagot kötött le Magyarország. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy ez mikor áll majd rendelkezésre, a gyártócégek tavasz végét mondják.

 

Hozzátette, emellett valóban tárgyalnak az oroszokkal, a kínaiakkal és a izraeliekkel is. A cél ugyanis az, hogy az emberek választhassanak majd, hogy melyikkel szeretnék beoltatni magukat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top