Politika

Botrányos magyarázatot adott Novák Katalin, hogy miért szúrtak ki a meleg párokkal

Pestibulvar.hu

Heteknek adott interjújában fogalmazott úgy Novák Katalin családügyi miniszter:





„MAGYARORSZÁGON HOMOSZEXUÁLIS PÁROK EDDIG SEM FOGADHATTAK ÖRÖKBE TÖRVÉNYESEN GYERMEKEKET. EZÉRT EZEKET A PÁROKAT MI NEM LEHETETLENÍTETTÜK EL, EGYSZERŰEN BEZÁRTUNK EGY JOGI KISKAPUT.”

 

Novák ezt annak a törvénymódosításnak a kapcsán nyilatkozta, ami ezentúl alapesetben csak házaspároknak teszi lehetővé az örökbefogadást. Az egyedüllálóknak ehhez külön miniszteri engedélyhez lesz szükségük, ami a meleg párokat így lényegében teljesen megfosztja a lehetőségtől.

 

Mivel a meleg párok nem köthetnek házasságot, az egyetlen esélyük az örökbefogadásra eddig is csak az volt, ha hivatalosan az egyikük egyedülállóként fogadta örökbe a gyereket. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy titkolóztak volna a gyámhivatal előtt, jogi kiskapujuk viszont volt az örökbefogadásra. Ezt zárták most be az új törvénnyel, amiről Novák azt állítja, szerinte nem kiszúrás a meleg párok felé.

Novák szerint az egyedülálló szülőkkel sem szúrtak ki. “Rosszindulatú hangulatkeltésnek” nevezte, hogy ezt tették volna.

“ÉPPEN ELLENKEZŐLEG: A LEHETŐ LEGTÖBB ESZKÖZZEL IGYEKSZÜNK NEKIK IS SEGÍTENI, HISZEN EMBERFELETTI MUNKÁT VÉGEZNEK, AMIKOR KETTŐ HELYETT EGYEDÜL ÁLLNAK HELYT NAP MINT NAP”

– fogalmazott.






 

A Dúró Dóra homofób könyvdarálása kapcsán hozott Alaptörvény-módosítással, miszerint rögzítették, hogy “az anya nő, az apa férfi”, Novák, gyakorlatilag betűre felmondva a Mi Hazánk politikusának véleményét, úgy fogalmazott: „az óvodában és az iskolában semmilyen szexuális propagandának nincs helye. Nem véletlen az a mondás, hogy valaki azt sem tudja, fiú-e vagy lány. Ez azt jelenti, hogy a legbiztosabb pont sincs meg az ember életében, teljesen elveszettnek érzi magát. Ha a gyerekeket megfosztjuk attól a bizonyosságtól, hogy ő fiú vagy lány, azzal ártunk nekik. Hogy felnőttként a szexuális identitása kit milyen cselekvésre késztet, az mindenkinek a magánügye”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top