Politika

Ez már a gödör alja? Schiffer András bevédte Orbán Soros-gyalázó cikkét

Pestibulvar.hu

Az LMP volt társelnöke, a Fidesz-média kedvenc “ellenzéki” üdvöskéje sem hagyta szó nélkül, hogy a Project Syndicate nevű nemzetközi véleményportál nem volt hajlandó leközölni Orbán Viktor levelét, amit Soros György minapi cikkére írt válaszként.






 

Mint ismert: a portál indoklásában azt írta, “az ideális Project Syndicate-kommentár egy intellektuális érvelés vagy egy stratégiai, politikai javaslat, melynek célja az olvasók tájékoztatása és a nyilvános vita előre mozdítása. A Project Syndicate nem veszi figyelembe azokat a cikkeket, amelyek nem teljesítik ezt a célt, vagy amelyek aláássák azt.”

 

Röviden tehát: a véleménnyel nincs baja a portálnak, az uszítópropagandával viszont igen, azt nem hozzák le.

Ebből jutott Schiffer arra a következtetésre Facebook-oldalán, idézzük:

“AZ ELLENVÉLEMÉNY TEHÁT ALÁÁSSA A NYILVÁNOS VITÁT. A NYILVÁNOS VITA EZEK SZERINT AKKOR IDEÁLIS, HA NINCSEN ELLENVÉLEMÉNY. AKÁRCSAK A MAGYAR KÖZSZOLGÁLATI HÍRADÓBAN.”

 

Tegyük tisztába: amit Schiffer “ellenvéleménynek” nevez, valójában nem más, mint Orbán hazugságoktól hemzsegő uszítópropagandája. Orbán levelének célja nem a vita előremozdítása, hanem annak aláásása, ellehetetlenítése volt. Ezt a Project Syndicate nagyon helyesen felismerte. Nincs olyan felelős szerkesztő a világon, aki leközölné Orbán cikkét. Ez nem az ellenvélemények cenzúrája, hanem annak megakadályozása, hogy hazugságokkal vezessék félre a közvéleményt. Ez a sajtó legalapvetőbb feladata. Schiffer ezt vagy nem érti, vagy direkt nem akarja érteni. Bárhogy is legyen, úgy beállítani Orbán “véleményét”, mintha az egyenértékű lenne a többi véleménnyel, a legkárosabb dolog, amit csak tenni lehet. Az önkény mellett kiállni a demokrácia, a szabadság nevében a világ legcinikusabb dolga, Schiffer szégyellhetné magát.

 

Schiffer posztja:









Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top