Politika

Hihetetlen: Így tálalta az MTI és a köztévé Demeter Szilárd botrányát

nyugatifeny.hu

Sehogy.





Miután Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója megjelentette az Origón Sor(o)s című, masszívan antiszemita publicisztikáját, az ország józanul gondolkodó fele egy emberként követelte lemondását és határolódott el a kijelentéseitől. Demeter ezután visszavonta az írást, lemondani azonban nem mondott le, és

bocsánatot sem kért, talán azért, mert nincs.

 

Nem mondhatjuk tehát, hogy a Demeter-botrány egy jelentéktelen ügyecske lett volna az elmúlt napokban. Ennek megfelelően a Magyar Távirati Irodától, és az úgynevezett közszolgálati televíziótól is joggal elvárható, hogy tudósítson az ügyről.

 

Ehhez képest sem az MTI, sem a köztévé ingerküszöbét sem érték el a Demeter Szilárd feje fölött egyre magasabbra csapó hullámok.






 

Magyar Hang utánanézett Demeter nevének az MTI híreiben. Ebből az derült ki, hogy legutóbb a nemrégiben elhunyt Szőcs Géza méltatása és egy zenei konferencia kapcsán említette a nevét az MTI. Bár az MTI Országos Sajtószolgálat nevű felületén megtalálni például Demeter közleményét a Mazsihisznek írt válaszáról, magát a Mazsihisz közleményét, illetve a Demeter cikkének visszavonásáról szóló közleményt, de

az MTI-nél az ingyenes híreket közlő felületen egy szó sem esik az ügyről.

 

A Híradó oldalán ugyanezt tapasztaljuk, és a Médiaklikken sem jelent meg egyetlen betű sem arról, hogy Demeter leführerezte Soros Györgyöt, Európát pedig gázkamrához hasonlította.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top