Politika

Milliókat csalt el az erzsébetvárosiaktól, most Niedermüller Péter nevével él vissza a fideszes vállalkozó (+videó)

nyugatifeny.hu

Miután lebukott, átnevezte a cégét Niedermüller Kft.-re.






Niedermüller Péter nevével visszaélve próbálja elterelni magáról a gyanút az Erzsébet-kártyát forgalmazó cég vezetője, miután kiderült, hogy milliókat csaltak el az erzsébetvárosiaktól — mondta el online sajtótájékoztatóján a VII. kerületi DK-s polgármester.

 

Niedermüller felelevenítette, hogy az előző, fideszes városvezetés hozta létre az Erzsébet-kártya nevű programot, amelynek eredeti célja az lett volna, hogy a kártyával a helyi lakosok bizonyos kedvezményekkel élhettek különböző üzletekben, illetve kedvezményesen vehettek igénybe bizonyos szolgáltatásokat.






 

Az új városvezetés azonban egy átvilágítás során azzal szembesült, hogy csalásról van szó. Az előző önkormányzat ugyanis 2019 augusztusában két évre szóló szerződést kötött azzal a céggel, amelyik az erzsébetvárosi kártyát forgalmazta. Az erre szánt 43 millió forintot azonban nem hónapról hónapra, vagy teljesítésről teljesítésre fizette az önkormányzat, hanem két évre előre odaadta a cégnek.

2019 októberében az új vezetés felmérte, hogy mi történt ezzel a 43 millió forinttal, milyen kedvezményeket biztosítottak belőle az itteni lakosoknak.

Az átvilágításból az derült ki, hogy a lakosok lényegében semmit nem kaptak az összegből.

 

A DK-s vezetés feljelentést tett az ügyben, a nyomozás pedig meg is indult, azonban időközben egy váratlan fordulattal a cégvezető átnevezte az ominózus céget, méghozzá Niedermüller.HU Kft.-re.

“Gondolom sokan azt gondolhatják most, hogy na lám, milyen egyszerű a dolog: ezen a cégen keresztül szipkázták ki a milliókat Erzsébetvárosban. Természetesen ebben az ügyben is eljárást indítunk, a feljelentést megtettük, a folyamat zajlik. És egészen biztos vagyok abban, hogy a rendőrségi nyomozás ki fogja deríteni az igazságot, és be fog bizonyosodni az, amit még mindig is mondtunk, hogy az új önkormányzati vezető alapvető feladatának tartja, hogy az összes az előző, fideszes városvezetéshez kapcsolódó sötét, korrupciógyanús ügyet maradéktalanul feltárja.” — zárta szavait Niedermüller Péter.






 

A teljes videót itt tudod megnézni:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top